A fost o zi plină de bucurie și aventură, miercuri, 20 decembrie, la Clinica Veterius. Aproximativ 60 de copii din clasele a III-a C și a IV-a A, de la Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău, au trecut pragul clinicii care are grijă de animăluțele noastre de companie pentru a colinda, conform tradiției.

Cei mici au aflat de la specialiștii clinicii secretele îngrijirii animalelor, cu ce avem voie și, mai ales, cu ce nu avem voie să ne hrănim cățeii, pisicile, papagalii sau alte animăluțe, cum și când e bine să le spălăm, dar și de ce este recomandat să le ducem, periodic, la controale veterinare.

Clinica Veterius și-a deschis larg porțile pentru a-i primi pe micii curioși, oferindu-le o experiență educativă de neuitat. Copiii au făcut un tur al clinicii, au văzut sălile în care sunt tratate și îngrijite animalele, au făcut cunoștință cu câțiva dintre pacienții blănoși și s-au împrietenit cu Leia, cățelușa mascotă a clinicii.

Școlarii au avut ocazia să afle despre diverse proceduri medicale. Mai mult, personalul clinicii le-a oferit și activități interactive, astfel că cei mici au folosit stetoscopul și au analizat un frotiu de sânge la microscop. Copiii au vizitat și partea de pet shop din cadrul clinicii și au aflat de ce este importantă alimentația corectă și în cazul animăluțelor.

Vizita la Clinica Veterius a fost, cu siguranță, nu doar o lecție despre medicina veterinară, ci și un prilej de a cultiva empatia, respectul și iubirea față de animalele care ne însoțesc în viață.

De altfel, mulți dintre copii au spus că au deja acasă cel puțin un prieten blănos, iar o parte dintre ei sunt hotărâți să devină medici veterinari, atunci când vor crește mari, pentru a putea avea grijă de necuvântătoarele care ne fac viața mai frumoasă.