Iarnă cu facturi mai mici pentru zălăuanii din blocurile P40 și D111

Iarnă cu facturi mai mici pentru zălăuanii din blocurile P40 și D111

Blocurile de locuințe P40 și D111 din municipiul Zalău sunt, de acum, mai eficiente energetic. Cele două imobile au fost izolate termic de administrația locală, în cadrul Programului Operațional Regional.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din Zalău, în contextul demersurilor efectuate de autoritățile locale pentru combaterea efectelor generate de gazele cu efect de seră. Rezultatele vizate de proiect sunt scăderea consumului anual specific de energie al blocului de locuințe cu cel puțin 50% și creșterea numărului de gospodării cu o clasificare mai bună a consumului de energie cu un număr total de 55 apartamente, la cele două blocuri.

Lucrările executate se referă la: izolarea termică a blocurilor, închiderea balcoanelor sau a logiilor și înlocuirea tâmplăriei neperformante cu una performantă energetic, inclusiv a acceselor în interiorul blocurilor și pe casa scării, după caz, închiderea balcoanelor de la ultimul nivel cu panouri termoizolante; termohidroizolarea planșeului peste ultimul nivel în cazul acoperișului tip terasă; repararea sistemelor de colectare și evacuare a apelor pluviale; refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție; refacerea canalelor de ventilație în apartamente; realizarea de rampe de acces, montarea liftului la Blocul P40 etc.

Lucrările au durat peste doi ani și jumătate, de la data emiterii ordinului de începere.

Valoarea totală a proiectului este 2.065.215 lei cu TVA, din care contribuția locală este de 1.027.047 lei.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *