septembrie 25, 2023

In aceste zile a iesit de sub tipar cel de-al patrulea numar al revistei I.D.E.I. (Informare, documentare, educatie, implicare) – editata de Biblioteca Judeteana “Ionita Scipione Badescu”, cu sprijinul Consiliul Judetean Salaj.
Acest numar este o sinteza a acestei institutii in cursul anului 2008. Printre realizarile evidentiate vom consemna doar cateva, din economie de spatiu, dar si din dorinta de a lasa la latitudinea cititorilor sa puncteze pe cele care-i intereseaza: implementarea Proiectului pilot “Global Libraries” Romania – prin deschiderea a patru centre cu acces gratuit la Internet; deschiderea unor filiale in puncte salicitate de cititori; infiintarea unei trupe de teatru care s-a si remarcat prin calitatea evolutiei; iesirea “mai indrazneata” a bibliotecii in comunitate prin activitati diverse; schimburi de experiente, instruiri, perfectionari si colaborari cu diferite institutii; organizarea Sectiei media si deschiderea imprumutului la domiciliu; participarea la experiente peste hotare (ex. Lituania) si altele.
Un spatiu generos este oferit si enumerarii proiectelor si parteneriatelor nou incheiate si colaborarii cu un numar mare de parteneri din judet.
Din lecturarea revistei am aflat ca o importanta aparte a fost acordata activitatilor cu si a bibliotecilor rurale, deschizandu-se noi unitati; precum si amenajarea de noi spatii si reoganizari de biblioteci publice, extinderi si modernizari de spatii etc.
In cele peste 100 de pagini ale revistei, sunt cuprinse si articole informatice, marcandu-se momente comemorative si anivesare despre personalitati ale Salajului – cu un spatiu generos lui Simion Barnutiu, la 200 de ani de la nastere, iar in final calendarul cultural pe anul 2009.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut