ianuarie 31, 2023

Hoțul de biciclete din Zalău, prins de polițiști

Hoțul de biciclete din Zalău a fost identificat de polițiști. E vorba despre un adolescent de 14 ani, bănuit că în mai puțin de o lună de zile ar fi sustras 7 biciclete, majoritatea din scări de bloc.

În perioada 27 iulie-13 august, șapte persoane din municipiu au sesizat polițiștii cu privire la faptul că le-au fost furate bicletele.

În urma investigațiilor întreprinse de polițiști, a reieșit faptul că bicicletele erau neasigurate și au fost sustrase pe timp de noapte de către un tânăr, de 14 ani, din Zalău.

Valoarea prejudiciului cauzat a fost de 5.870 de lei.

Toate bicicletele au fost recuperate și predate persoanelor prejudiciate.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști pentru comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată, sub supravegherea unității de parchet competente.

Este populară idea că sunt furate doar modelele scumpe, dar nu este corect, atrag atenția polițiștii. Hoții sunt imprevizibili, pot să își însușească chiar și cel mai uzat model, pentru vânzare, fier vechi, sau doar pentru a se folosi temporar. Indiferent ce fel de bicicletă, trotinetă sau tricicletă dețineți, luați măsuri de prevenire a furtului. Nu o lăsați neasigurată pe scara blocului, chiar dacă este o situație temporară sau este pe timp de zi. Hoții sunt oportuniști și profită adesea de aspectele de neglijență în privința protejării bunurilor pe care și le însușesc. De asemenea, asigurarea cu lacăte ori lanț pentru bicicletă ajută la o încadrare juridică mai aspră.

Păstrați fotografii și documente privind achiziția, notați elementele de identificare și țineți minte cât mai multe detalii referitor la bicicleta pe care o dețineți: elemente precum seria, modelul și fabricantul (ce se regăsesc de regulă pe partea inferioară a cadrului), dar și eventuale mici personalizări, ajută mult la identificarea bunului ce a fost furat. În situația nedorită a unui furt, aceste detalii sunt cele care vă ajută să vă recuperați bunul, precizează polițiștii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut