septembrie 26, 2022

Hotii fura ziua, nu mai fura noaptea

Hotii fura ziua, nu mai fura noaptea
Seful serviciului ordine publica din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, comisar sef Nicolae But, a dat asigurari primarilor prezenti la intalnirea de lucru a Asociatiei Comunelor, Filiala Salaj, ca noile sectii de politie infiintate in urma reorganizarii politiei rurale functioneaza la capacitate maxima. Primarii din cateva comune salajene il contrazic insa, sustinand ca hotii si-au modificat strategia de furt: nu mai fura noaptea, dar fura ziua. Primarul din comuna Coseiu, Ioan Mesesan, spunea ca satenii sunt lasati fara fructele din livada ziua in amiaza-mare. „Un grup de cativa oameni dintr-o comuna invecinata au fost prinsi cu sacii plini de fructe in toiul zilei de proprietari. In loc sa se sperie, l-au atacat. Oamenii sunt foarte suparati pentru ca raman fara struguri, fara cartofi, fara prune. Degeaba face politia patrula ca tot nu-i prinde. Hotii stiu ca n-am politist deloc in sat si nu se mai tem”, si-a expus nemultumirile primarul Mesesan. Nu este un caz singular cel de la Coseiu. Comune cu probleme sunt si Hida, Nusfalau, Sag, etc. In plus, nu doar furturile de pe terenurile agricole sunt probleme ale comunitatilor, ci si profanarea mormintelor. Oamenii au ajuns sa fure fier de la morminte pentru a-l vinde la fier vechi.
Politia face apel la rabdare
Seful din cadrul IPJ Salaj a recunoscut ca exista comune in care furturile dau batai de cap oamenilor, insa se asteapta ca primarii sa comunice frecvent orice probleme apar pentru a imbunatatii functionarea sistemului. „Ca si orice inceput, intampinam cateva probleme; personalul si cota de combustibil. Prin reorganizare vrem sa asiguram permanenta 24 de ore din 24. Cunoastem comunele care au probleme si ne-am axat mai mult in acele zone unde se fura produse agricole. Asteptam de la dumneavoastra comunicare. In luna octombrie vom organiza concursurile pentru sefii de sectii, iar lucrurile se vor indrepta inspre bine”, a declarat comisarul But. Alexandru Vegh, prefectul judetului Salaj, a apreciat ca „este prematur sa tragem concluzii in conditiile in care noua structura functioneaza de o scurta perioada de timp”. Vegh a subliniat ca programul de reorganizare a fost implementat abia dupa ce un program pilot, derulat timp de sase luni in patru judete din tara a dovedit ca acest sistem functioneaza mai bine decat cel vechi. „Daca dupa cateva luni se va dovedi ineficient, se pot face propuneri de revenire la vechiul sistem”, a precizat prefectul. Primarii le-au cerut oficia-lilor judetului sa ii sprijine pentru infiintarea politiei locale, drept alternativa eficienta a sistemului actual. Legislatie exista, dar fonduri nu!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.