Hostel Stadion trece de la CSM la SCM. Clubul Sportiv Municipal păstrează două camere

De la 1 iulie, Hostel Stadion trece în administrarea Sport Club Municipal Zalău, aflat în subordinea Primăriei Zalău.

Încă din luna martie, consilierii locali au votat retragerea din folosința gratuită a acestui imobil de la Clubul Sportiv Municipal, aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, și preluarea sa de către administrația locală, care este, de altfel, proprietarul imobilului.

O solicitare venită de la Minister, privind asigurarea unui spațiu în care să funcționeze încă un an sediul CSM, va fi supusă, marți, votului consilierilor locali.

“Pentru a veni în sprijinul Clubului Sportiv Municipal Zalău (CSM), am identificat un spaţiu compus din două încăperi în suprafață totală de 78 mp situat la parterul imobilului Hostel Stadion, ce se poate pune la dispoziţie cu destinaţia de sediu”, prevede proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Zalău.

Primăria a justificat decizia sa de a lua Hostel Stadion de la CSM și de a-l da în administrarea și folosința SCM prin faptul că acesta din urmă trebuie să beneficieze de condiții optime de funcționare.

“Sport Club Municipal Zalău are secții sportive afiliate la Federaţiile Sportive de Specialitate din România, echipe de seniori și juniori, pentru care este nevoie să se asigure spatii de funcţionare, antrenament şi de cazare”, explică municipalitatea.

“<Sport Club Municipal Zalău> are ca scop cuprinderea celor mai importante şi performante ramuri sportive ce funcţionează pe raza municipiului Zalău, sub cupola unui club sportiv municipal, misiunea clubului sportiv <Sport Club Municipal Zalău> fiind de a organiza, conduce și dezvolta activităţile sportive de performanţă, fără discriminări politice, rasiale, religioase etc, în vederea ameliorării rezultatului sportiv şi realizarea performanţei la nivelul municipiului Zalău, prin valorificarea aptitudinilor individului într-un sistem organizat de selecţie, pregătire si competiţie şi prin promovarea mai multor discipline sportive, practicarea acestora de membrii lor, pregătirea şi participarea la
competiţiile interne și internaţionale.

Potrivit celor prezentate, administrarea și gestionarea Hostel Stadion se încadrează a fi preluată ca activitate de către Sport Club Municipal Zalău – instituţie publică în subordinea Consiliului Local, încadrarea este compatibilă și din punct de vedere a modului de finanţare – instituţie publică finanţată din venituri proprii și subvenţii, iar activitatea desfăşurată de hostel se încadrează la activităţi economice – prestări servicii pe bază de tarife, încasarea tarifelor se asimilează din punct de vedere bugetar la categoria venituri proprii”, scrie în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.
Dacă vor fi de acord consilierii locali, CSM va beneficia în continuare, pe o perioadă de 12 luni, de un spațiu de 78 de metri pătrați, reprezentând două încăperi situate la parterul imobilului Hostel Stadion.

Potrivit administrației locale, sumele necesare asigurării funcţionării şi întreţinerii Hostelului Stadion, estimate la aproximativ 150.000 de lei (pentru o perioadă de 6 luni), vor fi obținute prin rectificarea bugetului local al Municipiului Zalău şi al bugetului Sport Club Municipal Zalău, precum şi modificarea organigramei clubului printr-un proiect de hotărâre distinct. Sumele necesare asigurării cheltuielilor de personal pe anul 2022 sunt estimate la 120.000 lei.

Tarifele ce vor fi practicate la Hostel Stadion, clasificat la nivel de trei stele, sunt între 100 și 150 de lei (camere cu două sau cu trei paturi), respectiv 80 lei/pat/zi, la etajele 1 și 2, care au fost modernizate, în timp ce, la etajele 3 și 4, tarifele sunt de 70 de lei pe zi pentru o cameră și 40 lei/zi/pat.

Pentru acţiuni organizate de Federaţiile Sportive Naţionale, de Ministerul Tineretului și Sportului și/sau de instituţiile subordonate, de structuri sportive, de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, de Agenţia Naţională Antidoping, de Institutul Național de Medicină Sportivă, de structuri sportive școlare cu personalitate juridică, tariful va fi de 35 lei/zi/pat.

Tariful de cazare pentru sportivii de la SCM este de 20 lei/zi/pat.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut