septembrie 23, 2023

In contextul debandadei din sistemul de sănătate din ultimele zile, aleşii portocalii ne servesc pe tavă – nouă, opiniei publice- că se fură in sănătate şi de aceea oamenii care plătesc lunar asigurări de sănătate, copiii, gravidele şi pensionarii nu pot beneficia de medicamente compensate sau consultaţii de specialitate gratuite şi trebuie să plătească tratamentul şi materialele sanitare in cazul in care sunt internaţi in spital.
Recent, premierul Emil Boc ne-a bombardat cu informaţii despre cifrele gigant de contracte noi de muncă incheiate ca urmare a reformelor sale. Mai mulţi asiguraţi inseamnă mai multe contribuţii, inclusiv in Sănătate. Banii ar trebui să se vadă in servicii. Dar unde sunt aceşti bani cu care se laudă Boc, de nu mai ajung pentru servicii medicale? La furnizorii de servicii, adică la medici şi farmacii, care fură, susţin mai marii din Sănătate… Toţi fură, numai ei nu! Nu sunt ei de vină pentru gestionarea proastă a banilor, pentru faptul că banii colectaţi la fondul de sănătate se scurg in alte părţi, poate pentru frunzele lui Udrea sau sălile de sport din satul lui Boc?! Unde sunt cei 25 la sută din banii personalului medical din spitale? Unde sunt banii „salvaţi” după inchiderea spitalelor? Unde sunt fondurile pentru aprovizionarea farmaciilor spitalelor? Este imposibil ca medicii şi farmaciştii să fure in ultimii doi ani cat să se formeze un asemenea haos, mai ales că au avut parte de mult mai multe controale in ultimii doi ani decat in ultimii 20 la un loc. Nu s-ar putea ca acei care ţin conturile fondului pentru sănătate să fi pus mana pe banii bolnavilor ca să poată supravieţui ei noilor alegeri? Cine poate să răspundă la aceste intrebări?

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut