“Hertu hainelor în ciubăr cu leșie” în satul Someș-Guruslău

Muzeul satului de altădată Someș-Guruslău vă invită sâmbătă, 4 februarie, la o manifestare inedită: „Hertu hainelor în ciubăr cu leșie”. Mai multe gospodine din satul Someş-Guruslău, comuna Năpradea, se adună pentru a face o demonstraţie despre cum se spălau, pe vremuri, rufele la ciubăr. Iniţiatoarea acestei acţiuni este meșterul popular Mărioara Jurcău.

Activitatea se va desfășura cu începere de la ora 13:00 și va avea loc la fântâna din apropierea casei familiei Mărioarei Jurcău.

Manifestarea face parte dintr-o serie de obiceiuri şi practici tradiţionale readuse la viaţă de Muzeul satului de altădată Someș-Guruslău.

“Pentru mai multe informații despre evenimentul din 4 februarie 2023 și despre activitățile Muzeului satului de altădată Someș-Guruslău, vă stăm la dispoziție la numărul de telefon: 0746500710 (Mărioara Jurcău). Referitor la manifestarea din 4 februarie 2023, menționăm că în funcție de condițiile meteo sau de evenimente neprevăzute, pot apărea schimbări care vor fi anunțate de organizatori pe pagina de Facebook a Muzeului satului de altădată Someș-Guruslău”, transmit organizatorii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut