“Hertu hainelor în ciubăr cu leșie” în satul Someș-Guruslău

Muzeul satului de altădată Someș-Guruslău vă invită sâmbătă, 4 februarie, la o manifestare inedită: „Hertu hainelor în ciubăr cu leșie”. Mai multe gospodine din satul Someş-Guruslău, comuna Năpradea, se adună pentru a face o demonstraţie despre cum se spălau, pe vremuri, rufele la ciubăr. Iniţiatoarea acestei acţiuni este meșterul popular Mărioara Jurcău.

Activitatea se va desfășura cu începere de la ora 13:00 și va avea loc la fântâna din apropierea casei familiei Mărioarei Jurcău.

Manifestarea face parte dintr-o serie de obiceiuri şi practici tradiţionale readuse la viaţă de Muzeul satului de altădată Someș-Guruslău.

“Pentru mai multe informații despre evenimentul din 4 februarie 2023 și despre activitățile Muzeului satului de altădată Someș-Guruslău, vă stăm la dispoziție la numărul de telefon: 0746500710 (Mărioara Jurcău). Referitor la manifestarea din 4 februarie 2023, menționăm că în funcție de condițiile meteo sau de evenimente neprevăzute, pot apărea schimbări care vor fi anunțate de organizatori pe pagina de Facebook a Muzeului satului de altădată Someș-Guruslău”, transmit organizatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *