ianuarie 28, 2023

HC Zalau revine Europa, dupa o pauza de 4 ani

În ultimele doua decenii, echipa de handbal a Zalaului era abonata la cupele europene, fie ca  în competitie a intrat Textila, Silcotex sau Silcotub. Ultima denumire chiar a devenit un nume de rezonanta în handbalul european, deoarece Silcotub a câstigat un trofeu european, este vorba despre City Cup, în anul 1996, dar echipa condusa de Gheorghe Tadici a ajuns de mai multe ori în fazele finale, dar si în grupele Ligii Campionilor!

Din pacate, dupa ce societatea Silcotub si-a retras sustinerea financiara, HC Zalau, noua echipa a municipiului a avut un regres si a ratat frecvent calificarea în cupele europene. Astfel, în cei 12 ani de existenta, Handbal Club Zalau a fost prezenta în Europa de doar cinci ori, de fiecare data Cupa EHF. Anul de gratie a fost 2012, când HC Zalau a ajuns pâna în finala Cupei EHF, unde s-a duelat cu rusoaicele de la Handball Club Lada Togliatti.

Si în sezonul viitor, salajencele au ajuns departe, pâna în “careul de asi”, fiind eliminate în semifinale de frantuzoaicele de la Metz Handball. În sezonul 2013 – 2014, HC Zalau a fost eliminata rusinos de modestele cehoaice de la DHK Banik Most, înca din faza a III-a a competitiei, în care fetele noastre se calificasera direct.

Clasata pe locul trei în campionatul trecut, HC Zalau a revenit în cupele europene dupa o pauza de patru ani si acum se pregateste pentru o noua aventura în Cupa EHF. La începutul saptamânii, Federatia Europeana de Handbal a dat publicitatii si lista echipelor înscrise în aceasta editie, iar România va fi reprezentata de patru echipe!

Daca HC Dunarea Braila, HC Zalau si SCM Craiova si-a obtinut dreptul de a participa în Cupa EHF, a patra formatie – CSM Roman – a primit un wild-card de la forul European! Nu aceeasi situatie s-a întâmplat si în cazul celor de la Corona Brasov,care au solicitat fara succes un wild-card. Din alt punct de vedere, HCM Roman va evolua în primul tur preliminar, HC Zalau si HC Dunarea în al doilea turul preliminar, în timp ce oltencele de la SCM Craiova vor intra în competitie doar din turul trei, deoarece gruparea din Banie a fost finalista în Cupa României!

Noua editie a competitiei va debuta în 9/10 septembrie, returul fiind programat o saptamâna mai târziu. În a doua faza, jocurile tur se vor desfasura în 14/15 octombrie, iar returul în 21/22 octombrie. Faza a III-a se va desfasura în 11/12 noiembrie,iar meciurile din retur se vor disputa în 18/19 noiembrie.

Interesant de spus ca, din echipa Zalaului care a evoluat în cupele europene acum patru ani, în actual lot se mai afla doar patru jucatoare, este vorba despre portarul Mihaela Cheta-Foltic, interul Claudia Constantinescu, extrema Andrada Trif si centrul Valentina Bardac! Numarul va deveni și mai mic, dupa ce „portarița” Foltic s-a despartit cu ceva tam-tam în zilele trecute.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut