Prima repriza a apartinut echipei pregatita de Gheorghe Tadici si Sorin Radulescu, riposta zalauancelor surprinzand gruparea din Roman, chiar daca in lotul lor evoluau jucatoare cu mare experienta competitionala: Mihaela Tivadar -fosta la Oltchim si Rulmentul, si in lotul national vicecampioana mondiala, Raluca Sandu – care a jucat la Otelul Galati si-n strainatate, Marilena Gherman – fosta componenta, ani buni, la „U” Jolidon Cluj. Ambitia si dorinta de afirmare a tinerelor din Zalau, precum si sfaturile primite de pe banca tehnica au facut ca prima repriza sa se termine in avantajul HC Zalau cu 16-13.
Din pacate, cea de-a doua repriza a fost total diferita, fetele din Zalau au cedat initiativa de partea gazdelor care nu s-au lasat mult invitate si au intors soarta partidei in favoarea lor, scorul final fiind concludent, 29-25 pentru moldovence.
Alte rezultate ale etapei: Cetate Devatrans Deva-Universitatea Resita 25-24 (13-11), Tomis Constanta – Rapid Bucuresti 45-26 (22-11), HCM Hidroconcas Buzau – Oltchim Rm. Valcea 20-44 (9-22), HC Dunarea Braila – |tiinta Bacau 33-21 (16-10).
Au fost amanate partidele: Otelul Galati – |tiinta Baia Mare, ambele echipe jucand partide internationale in cupe europene: Otelul a pierdut pe propriul teren, 28-27, cu Kikinda (Serbia), iar Baia Mare a surclasat echipa greaca Anagennisi Arta cu 37-23; si partida Rulmentul Brasov – „U” Jolidon Cluj, Rulmentul deplasandu-se in Polonia pentru meciuri preliminare in Liga Campionilor. Din pacate, Rulmentul a cedat in prima intalnire, la scor, in fata echipei SPR Liublin, si chiar daca au invins cu 43-37 pe HC Sassari (Italia), in ultimul meci fiind obligate sa invinga la 9 goluri in fata celor de la Baysen Trondheim, care ramane doar ca o poveste greu de realizat. Meciul s-a jucat ieri.