HC Zalău vrea victoria cu “U” Cluj

HC Zalău vrea victoria cu “U” Cluj

Azi, ora 19.30, Sala Sporturilor din Zalău: HC Zalău – Universitatea Cluj

La o lună după victoria măreaţă cu Dunărea Brăila, sălăjencele joacă din nou acasă un derby zonal cu “U” Cluj, pe care dacă îl va câştiga are şanse mari să revină pe podium

Timp de aproape trei săptămâni, Liga Naţională a fost întreruptă având în vedere că a fost programată prima acţiune a naţionalei care a susţinut şi două meciuri de verificare cu Spania. Campionatul intern se va relua în această săptămână, pentru ultimele şase etape din acest sezon. În runa cu numărul 21, HC Zalău revine în faţa propriilor suporteri şi are parte tot de un derby, de data aceasta unul zonal cu Universitatea Cluj. Cu 10 victorii, două remize şi doar cinci înfrângeri, gruparea sălăjeană se află pe locul 4, însă la egalitate de puncte cu SCM Craiova. Cum oltencele au un meci mai greu în această etapă, în deplasare la Roman, formaţia antrenată de Gheorghe Tadici are şanse mari să revină pe podium, cu condiţia să câştige partida cu “U” Cluj.

Din toate punctele de vedere, zălăuancele sunt favorite, mai ales că joacă în faţa propriilor suporteri, unde cu o lună în urmă au câştigat disputa cu ocupanta locului secund – Dunărea Brăila. La cum arată situaţia din clasament, gruparea de sub Meseş se bate cu şanse reale la o medalie şi la o calificare în cupele europene şi ar putea lua o opţiune importantă chiar după meciul cu Universitatea Cluj, formaţie care se clasează pe locul 8 cu 18 puncte acumulate.

Gruparea antrenată de Florentin Pera nu a avut un parcurs tocmai bun în acest retur, dar s-a redresat cu o victorie obţinută în etapa trecută, când a câştigat pe teren propriu cu Danubius Galaţi. Clujencele par lipsite de griji în privinţa evitării locului de baraj, dar cu toate acestea vin sub Meseş să obţină un rezultat bun, mai ales că au în lot jucătoare cu experienţă care pot face diferenţa, cum ar fi Ionica Munteanu,  Florina Chintoan, Cristina Laslo sau Diana Puiu, cea care în trecut a îmbrăcat tricoul Zalăului. O victorie a Zalăului devine obligatorie, mai ales că în runda următoare care este programată duminică, formaţia zălăuană va sta având în vedere că Cetate Devatrans s-a retras din campionat.

Disputele dintre HC Zalău şi “U” Cluj au născut orgolii şi pasiuni de fiecare dată, iar rezultatele au fost foarte strânse. De o perioadă însă, gruparea clujeană nu a mai putut ţine pasul în partidele cu Zalăul, iar formaţia antrenată de Gheorghe Tadici a câştigat ultimele cinci confruntări directe din campionat. Cea mai mare diferenţă de scor s-a înregistrat în septembrie 2014, când HC Zalău s-a impus cu 40 – 29, tocmai sub Feleac!

Şi în turul de campionat, sălăjencele au avut câştig de cauză în partida de la Cluj şi s-au impus cu 25 – 22. Partida dintre HC Zalău şi “U” Cluj se dispută joi de la ora 19.30, iar preţul unui bilet costă 8 lei. Biletele se pun în vânzare de miercuri, între orele 17.00 – 18.00 şi în ziua partidei, de la ora 18.00.

Iată ultimele cinci rezultate directe din campionat, dintre HC Zalău şi “U” Cluj:

29.10.2016: “U” Cluj – HC Zalău 22 – 25

11.04.2016: “U” Cluj – HC Zalău 27 – 35

06.11.2015: HC Zalău – “U” Cluj 30 – 25

07.02.2015: HC Zalău – “U” Cluj 32 – 26

18.09.2014: “U” Cluj – HC Zalău 29 – 40

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *