ianuarie 31, 2023

HC Zalău, victorie in derby-ul cu ”U” Alexandrion Cluj

Gruparea de sub Meseș a câștigat la o diferență de cinci goluri și în urma victoriei de vineri a urcat pe locul 5


HC Zalău – “U” Alexandrion Cluj 30 – 25


Fie că se joacă sub Feleac sau sub Meseș, meciurile dintre HC Zalău și “U” Alexandrion Cluj sunt așteptate cu mare interes. Așa s-a întâmplat și vineri după-amiază, când Sala Sporturilor din Zalău a fost luată cu asalt, chiar dacă confruntarea ÎardeleneascăÎ a putut fi urmărită și pe micile ecrane.

Venită după o înfrângere la Brăila, HC Zalău a luat în calcul doar victoria, însă elevele lui Tadici au avut parte de un adversar care a opus rezistență. În aceste condiții, debutul de meci a fost echilibrat, iar Zalăul a condus cu 3 – 2 în minutul 5, dar după patru minute, la conducere s-a aflat clujencele, scor 4 – 5. A urmat un moment bun pentru gazde, care au marcat de trei ori consecutiv, iar la 7 – 5, Carmen Amariei a solicitat primul time-out tehnic. Indicațiile sale au fost ascultate de jucătoare, iar clujencele au ținut aproape de adversar, iar în minutul 25, scorul era strâns, 13 – 12. stop_coloana
Finalul de repriză a fost al Zalăului, după ce Diana Puiu, Teodora Bloj și Claudia Constantinescu au marcat în poarta Clujului, iar la pauză, echipa de sub Meseș avea avantaj de trei goluri, 16 – 13.
În actul secund, HC Zalău a greșit mai mult pe faza de atac și a luat goluri ușoare, astfel că adversarele au restabilit egalitatea la 19, în minutul 38. Ba mai mult, U Alexandrion Cluj a trecut în avantaj și a condus minute bune, (20 – 21 min. 42, 21 – 22 min. 43 și 22 – 23 min. 44), astfel că finalul a devenit ÎîncinsÎ.
Ultimul sfert de oră a aparținut Zalăului, care în doar 6 minute a marcat de cinci ori și soarta meciului era decisă la 27 – 23. Cu un ultim efort, studendele au încercat să revină și s-au apropiat la două goluri, dar în ultimele minute, gazdele și-au asigurat o victorie confortabilă, după ce au mai marcat de trei ori.
Prin acest succes, HC Zalău a urcat pe locul 5, iar în etapa următoare va juca din nou pe teren propriu, urmând a întâlni HCM Rm. Vâlcea.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut