decembrie 3, 2022

HC Zalău va debuta in noul sezon in luna septembrie

Marea majoritate a echipelor din Liga Naţională au început pregătirile pentru noul campionat, iar unele dintre ele au şi plecat în cantonamente. Timp de pregătire pentru noul sezon este suficient, mai ales că ediţia 2017 – 2018 a Ligii Naţionale va începe abia pe 6 septembrie, dată la care este programată prima rundă.

După ce s-a tras la sorţi ţintarul campionatului, Federaţia Română de Handbal a anunţat şi datele de desfăşurare a competiţiilor interne pentru sezonul 2017 – 2018. Primul meci oficial va fi cel din Supercupa României, duelul dintre campioana CSM Bucureşti şi câştigătoarea Cupei României – SCM Craiova urmând să aibă loc pe   2 septembrie. La patru zile distanţă, pe 6 septembrie va porni la drum şi campionatul, în prima rundă, HC Zalău urmând să evolueze în deplasare la CSM Roman.

La fel ca şi în ultimii ani, campionatul intern are de suferit din cauza programului echipei naţionale. Astfel, şi acest sezon va fi precedat de mai multe întreruperi, având în vedere că naţionala României va participa în preliminariile Campionatului European din 2018, dar şi la turneul final al Campionatului Mondial din luna decembrie a acestui an. stop_coloana

În aceste condiţii, în toamnă se vor disputa doar 10 etape din tur, ultimele trei urmând a avea loc în luna ianuarie.

Partea a doua a campionatului va începe în 27 ianuarie 2018 şi se va termina în 19 mai.

O modificare importantă în ceea ce priveşte  noul sezon este legat de Cupa României. În ultimii ani, această competiţie s-a desfăşurat după terminarea Ligii Naţionale, dar pentru noua stagiune, oficialii de la FRH au decis ca fazele din Cupa României să fie programate în timpul campionatului.

Optimile de finală vor avea loc pe 29 decembrie, în timp ce sferturile de finală au loc  în 21 februarie 2018. Şi final-four-ul competiţiei este programat să se desfăşoare înainte de terminarea campionatului, în weekend-ul din 30 martie – 1 aprilie 2018.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *