HC Zalău s-a impus şi in faţa Dunării Brăila

HC Zalău s-a impus şi in faţa Dunării Brăila

Perioadă bună a rezultatelor pozitive continuă la Zalău şi după meciul de pe teren propriu împotriva celor de la Dunărea Brăila, după un meci cât se poate de echilibrat şi demn de Liga Naţională, oferit de două echipe care se situează în acest moment pe podium.

 După cum spuneam, meciul a fost echilibrat, iar cele două echipe nu au reuşit să marcheze în primele şase minute ale partidei. În minutul şapte, Dunărea Brăila a fost cea care a marcat prima, însă la faza următoare, Ana Maria Dragut a izbutit egalarea.  După încă patru minute de joc, HC Zalău a reuşit să treacă pentru prima dată în avantaj, scor 3 – 2, după execuţia din unghi a lui Andrada Trif.

Totuşi, apărările celor două formaţii au funcţionat foarte bine, iar golurile au cam lipsit în următoarele minute, dar încet-încet, Dunărea a devenit tot mai periculoasă şi a trecut şi în avantaj, după reuşita lui Tătar. Cu o poftă mare de joc, Ana Maria Dragut a redus din diferenţă, pentru ca Teodora Bloj cu o „ghiulea” şi Dana Abed Kader să restabilească egalitatea la 8, în minutul 24. Tătar a marcat din nou, însă Abed Kader a egalat din nou la 9.

Abia în minutul 28 a venit şi primul time-out al partidei, solicitat de Gheorghe Tadici. Să spunem că cu acest prilej, suporterii Zalăului au afişat şi un banner: „RIP Mihaela”, în memoria lui Mihaela Brânduşe (fostă Viscreanu), triplă campioană naţională cu HC Zalău. Din nefericire, Mihaela s-a stins din viaţă sâmbătă dimineaţa.

Revenind la meci, să spunem că cele două formaţii au intrat la egalitate la cabine, 11 – 11, reflectând şi scorul egalitatea şi echilibrul care a existat pe teren în prima parte a partidei.

După reluarea meciului, jocul bun făcut de zălăuance a continuat şi la rampă a ieşit şi Larisa Tămaş, cea care a punctat pentru 12 – 11. Să spunem că uşor-uşor, HC Zalău s-a aşezat la conducerea acestui joc şi în minutul 47 a reuşit să se distanţeze la trei lungimi de formaţia antrenată de Costică Buceschi, scor 20 – 17, după ce Valentina Panici a învins-o elegant pe Elena Voicu. stop_coloana

Acest avantaj s-a menţinut, iar în minutul 53, Andrada Trif, scăpată singură cu Elena Voicu a trimis superb mingea pe sub goalkeeper-ul brăilean şi  dus scorul la 23 – 20, iar victoria prindea contur tot mai mult. Cu câteva minute înainte de final, zălăuancele s-au distanţat chiar şi la patru goluri, după reuşit Danei Abed Kader de la 7m, scor 27 – 23. Până la urmă, HC Zalău a obţinut victoria tot la trei goluri diferenţă, scor 28 – 25.

Să spunem că în acest meci s-a remarcat Dana Abed Kader, cea care a fost perfectă astăzi,  8 goluri din 8 aruncări (6 din 6 de la 7m), dar şi Ana Maria Dragut cu 7 reuşite, cea care recent şi-a serbat ziua de naştere.

Următoarea partidă a grupării conduse de Gheorghe Tadici va fi sâmbătă, 4 martie, de la ora 16:00 împotriva celor de la SCM Craiova.

HC Zalău – Dunărea Brăila 28 – 25 (11 – 11)

HC Zalău: Paula Vişan, Ana Maria Inculeţ, Adina Sabău – Dana Abed Kader (8 goluri), Ana Maria Dragut (7), Larisa Tămaş (5), Andrada Trif (3), Valentina Panici (3),Teodora Bloj (1), Roxana Rob (1), Raluca Irimia, Sabinne Klimek, Cristiana Nica, Sabrina Lazea şi Ana Ciolan. Antrenor: Gheorghe Tadici

Dunărea Brăila: Elena Voicu, Anamaria Micu – Eliza Buceschi (8 goluri), Gabriela Perianu (4), Andreea Lipară (4), Timeea Tătar (3), Alina Czeczi (3), Aneta Pîrvuţ (1), Mădălina Zamfirescu (1), Bianca Tiron (1), Gabriella Szucs, Diana Axinte, Anca Ciuclaru şi Alexandra Oriveschi. Antrenor: Costică Buceschi

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *