noiembrie 27, 2022

HC Zalău, fără jucătoare la lotul naţional de tineret

Chiar dacă în ultimii ani a fost obişnuită cu loturile naţionale,  Anca Onicaş a ratat convocarea, din cauza faptului că nu joacă la echipa de club


An de an, HC Zalău a dat jucătoare la loturile naţionale de senioare, de tineret şi junioare. Din păcate, astfel de momente au devenit doar amintiri. Astfel, chiar dacă loturile naţionale se află în toiul pregătirilor, gruparea de la poalele Meseşului nu are nicio reprezentantă. La senioare, Diana Puiu s-a aflat în lotul lărgit, dar nu a rămas în lotul pentru Mondiale, iar Crina Pintea reprezintă culorile formaţiei Thüringen HC.

 Acum, HC Zalău a rămas fără jucătoare şi la tineret! Ion Crăciun, noul selecţioner la “tricolorele” mici şi-a început activitatea cu o acţiune finalizată cu un turneu puternic. Din păcate, la reunire nu s-a aflat nicio zălăuancă, deşi la acţiunile trecute în lot s-a aflat şi Anca Onicaş (n. 21 Mai 1996). De fapt, antrenorul Ion Crăciun a spus încă de la început că talentata handbalistă va pierde Naţionala, din cauza faptului că stop_coloana nu joacă la echipa de club. Transferată în vară de la Centrul Naţional de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea, interul în vârstă de 19 ani a jucat foarte puţin în Liga Naţională, deşi managerul Gheorghe Tadici a spus că Onicaş va fi peste Bianca Bazaliu, liderul generaţiei care a devenit şi campioană mondială!
Deocamdată, tânăra handbalistă rămâne sub comanda lui Tadici în cantonamentul de la Cheile Grădiştei, iar suntem siguri că în sezoanele viitoare îşi va putea arăta calităţile pe semicerc. Revenind la Naţionala mică, să spunem că Bianca Bazaliu şi compania s-au reunit în 30 noiembrie, la Bucureşti, urmând să vină apoi la Oradea (13 decembrie); urmând ca din 18 decembrie să participe la un turneu peste Tisa, alături de Ungaria, Franţa şi Danemarca.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *