HC Zalău a caştigat Cupa “Consiliului Judeţean Sălaj”

Sălăjencele au câştigat toate cele trei meciuri disputate de la competiţia organizată la poalele Meseşului, arătând că stagiul montan de la Cheile Grădiştei a fost unul de bun augur


În week-end, în România s-au desfăşurat mai multe turnee de verificare, iar unul a fost cel de la Zalău, ce a avut loc vineri şi sâmbătă la Sala Sporturilor. Intitulată Cupa “Consiliului Judeţean Sălaj”, întrecerea de la poalele Meseşului a avut la start patru formaţii. Astfel, pe lângă echipa organizatoare – HC Zalău, din ţară a mai participat “U” Alexandrion Cluj, lista fiind închisă de două fornaţii din Ungaria, este vorba despre DVCS Debrecen, NKSE Bekescsabai.
De fapt, şi acest lucru a început să devină o tradiţie, deoarece echipele din ţara vecină sunt nelipsite la competiţiile de la poalele Meseşului, organizate în preajma Sfintelor Sărbători de Iarnă.
În prima zi a competiţiei, HC Zalău s-a duelat cu ambele echipe din Ungaria, prima adversară fiind modesta NKSE Bekescsabai. Încă din start, Diana Puiu şi compania au pus stăpânire pe joc şi s-au distanţat încă din primele minute, pentru ca la pauză să aibă deja 10 goluri în plus! Diferenţa aceasta a rămas şi până la final.
După-amiază, amfitrioanele au trecut şi de DVCS Debrecen, la finalul unui joc în care Claudia Constantinescu a arătat încă o dată că merita un loc în lotul pentru Mondialele din Danemarca.
Ziua de sâmbătă a început cu un duel stop_coloana unguresc, din care echipa Debrecen a ieşit învingătoare, asigurându-şi locul secund. Turneul s-a terminat cu meciul HC Zalău – “U” Alexandrion, adică un duel de tradiţie, care a fost spectaculos de fiecare dată, fie că jocul s-a disputat pe Someş sau la poalele Meseşului.
De data aceasta, HC Zalău a dominat autoritar şi diferenţa de pe tabela de marcaj a tot crescut, astfel că la pauză scorul era deja 19 – 11. Ecartul a crescut şi la final tabela indica 35 – 22!
Cu trei victorii, HC Zalău a cucerit trofeul şi, totodată, a arătat că poate avea o faţă de câştigătoare şi în partidele din Liga Naţionale, care vor reveni în actualitate din luna ianuarie 2016. Să spunem că HC Zalău va debuta în anul viitor pe data de 9 ianuarie, printr-o deplasare pe terenul celor de la HCM Roman.
Rezultatele competiţiei de la Zalău:
HC Zalău – NKSE Bekescsabai 38 – 28
DVCS Debrecen – “U” Alexandrion Cluj 28 – 25
HC Zalău – DVCS Debrecen 26 – 20
NKSE Bekescsabai – “U” Alexandrion 24 – 27
NKSE Bekescsabai – DVCS Debrecen 22 – 26
HC Zalău – “U” Alexandrion 35 – 22

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *