Superioritate neta a echipei din Zalau in fata nou promovatei in Liga Nationala – Universitatea Resita, concretizata intr-un forcing de inceput, scorul luand repede proportii, in minutul 7 fiind deja 5-1 pentru favoritele zalauanilor. Starea de tensiune existena in cadrul nou-promovatei Universitatea Resita, cauzata in principal de restantele financiare, s-a rasfrant asupra evolutiei din meciul de debut in Liga Nationala, cu HC Zalau, ceea ce s-a vazut de-a lungul celor 60 de minute de joc.
La formatia resiteana nu au putut juca, din motive de sanatate, Laura Roiban, Renata Barz, Simina Neag, Diana Costin si Bianca Anghelescu, aceasta din urma efectuand totusi deplasarea la Zalau.
Pentru a stopa degringolada din sanul echipei oaspete, antreorul Pera, a cerut primul timp de odihna la scorul de 9-4. Totusi, evolutia buna a echipei antrenata de Gheorghe Tadici si Sorin Radulescu, a facut ca scorul sa ia proportii. In minutul 25 scorul era deja 15-6, dupa o serie de 3 goluri consecutive. La pauza Zalaul avea deja un avans confortabil de 10 goluri.
In repriza secunda echipa din Zalau a mentinut un ritm ridicat de joc, scorul evoluand de la 18-9, la 22-10 in min. 40 dupa cinci reusite consecutive. Pe parcursul meciului au existat si unele inexactitatti ale cuplului de arbitrii Marius Barcan si Stefan Ciurea (Craiova), care au dus in min. 45 la proteste vehemente la antrenorului Gh. Tadici, care a fost eliminat 2 minute, iar in minutele 52 si 53 doua jucatoare din Zalau au fost eliminate.
Ultimele 5 minute a fost o adevarata degringolada in teren, cauzata de decizia arbitrilor de a acorda un gol formatiei resitene, desi mingea nu a intrat in poarta. Acestia au motivat ca plasa portii este rupta.
Partida s-a incheiat cu un scor categoric in favoarea echipei HC Zalau – 32-20. Cea mai mare diferenta de scor in timpul partidei a fost de 13 goluri (32-19, min 60).
HC Zalau: Mirela Nichita, Andreea Cheta, Daniela Babeanu – 3 goluri, Georgiana Coadalata (8 goluri – golghetera partidei), Ana Maria Somoi – 2, Adriana Holhos – 2, Mihaela Viscreanu, Alina Czeczei – 6, Florina {urcas, Nicoleta Molfea – 5, Crina Ailincai – 1, Andrada Trif – 2, Oana Bidascu – 2, Aurelia Cristoaica – 1.
Antrenori: Gheorghe Tadici – manager, Sorin Radulescu – antrenor.
Universitatea Resita: Paula Teodorescu, Cristina Bobeica – Maria Turnea (4), Mirabela Criclevit (4), Anisoara Marcu (3), Claudia Rupa (3), Mirela Toma (2), Loredana Iancu (1), Simona Duta (1), Alexandra Hategan (1), Calina Calu (1), Costela Lazar.
Antrenori: Florin Pera si Liviu Viasu.