octombrie 4, 2022

HC Zalau s-a despartit de înca o jucatoare!

La scurt timp dupa ce a renuntat la Andreea Stânga, gruparea salajeana s-a despartit si de Cristina Lung, portarul care abia în vara venise de la SCM Craiova

rn

Ani la rând, Gheorghe Tadici a pus accentul pe promovarea jucatoarelor tinere, iar în vara a reusit sa transfere nu mai putin de cinci handbaliste, majoritatea dintre ele fiind internatinale de tineret.
Chiar daca avea deja doi portari în lot, este vorba de Paula Teodorescu si Raluca Kelemen, Tadici a transferat-o si pe Cristina Lung de la SCM Craiova.
“Portarita” de 18 ani a venit însa la pachet cu Teodora Popescu o alta handbalista transferat de la Craiova, iar managerul de la HC Zalau avea mari sperante în calitatile lui Lung, care în vara a fost si cu România la Campionatul Mondial din Ungaria.
“Chiar daca are 18 ani, Cristina Lung este un talent si poate deveni un portar emblematic. Ea provine dintr-o familie mare de portari si stie ce însemana sportul. Va putea progresa foarte mult. Am început discutiile pentru Teodora Popescu din luna mai, prin impresari. Împreuna cu ea si-a manifestat dorinta sa vina la Zalau si Cristina Lung. Cele doua sunt prietene foarte bune, iar parintii lor sunt prieteni de familie”,spunea Tadici în vara.
Având si o vârsta “frageda”, Cristina Lung era greu sa poata juca în fata experiementatei Paula Teodorescu dar si a talentatei Raluca Kelemen, care se afla la Zalau din vara anului 2017.
Cu toate acestea, Cristina Lung a fost folosita de Tadici la unele meciuri, pentru a prinde experienta.
Cele doua parti s-au despartit însa destul de repede, dupa doar patru luni, astfel ca “portarita” nu mai face parte din lotul Zalaului dinaintea meciului de la Buzau.
Cristina Lung este a doua jucatoare de care HC Zalau se desparte în aceasta perioada dupa ce tot în saptamânile trecute, Tadici a renuntat si la Andreea Stânga.
Gheorghe Tadici: “Cristina Lung era eleva si am considerat împreuna cu parintii ei ca este mai bine sa plece acasa”
Daca Stânga a plecat deoarece antrenorul Zalaului a fost nemultumit de randamentul ei, în cazul despartirii de Cristina Lung motivele sunt cu totul altele.
“Saptamâna trecuta am încheiat colaborarea cu Cristina Lung. I-am chemat parintii sa vina sa o preia precum pe domnisoara Stânga. Motivele despartiri sunt legate de performanta. Ea era eleva si am considerat împreuna cu parintii ei ca este mai bine sa plece acasa”, ne-a informat Gheorghe Tadici.
Sa mai spunem ca Cristina Lung provine dintr-o familie mare de sportivi, fiind fiica fostului portar al Stelei – Tiberiu Lung si nepoata celebrului Silviu Lung, goalkeeper care a aparat în anii de glorie ai Univeristatii Craiova.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.