septembrie 26, 2022

HC Zalau nu primeste finantare de la Primaria si Consiliul Local Zalau

“Din pacate aceasta este aprecierea consilierilor municipali pentru HC Zalau, o echipa care reprezinta orasul în cupele europene”, a precizat Gheorghe Tadici

rn

Pentru a doua oara la rând, HC Zalau s-a calificat în Cupa EHF, dupa ce s-a clasat pe locul 5 în stagiunea trecuta a Ligii Nationale. Formatia lui Gheorghe Tadici ar dori sa îsi propuna un parcurs cât mai lung în competitia europeana, însa pentru a reusi acest lucru, HC Zalau are nevoie de o sustinere financiara mai consistenta.
Consiliul Judetean Salaj va fi alaturi de formatia zalauana si în aceasta stagiune, astfel ca va aloca 2,59 milioane de lei, pentru competitiile interne.
Pentru Cupa EHF, gruparea condusa de Gheorghe Tadici a întocmit un proiect si a cerut sprijin financiar si de la Primaria si Consiliul Local Zalau, mai ales ca HC Zalau reprezinta cu cinste acest oras în Europa. Astfel, proiectul a fost depus la programul “promovarea sportului de performanta”, în care HC Zalau a solicitat 200.000 de lei pentru participarea în cupele europene.
Din pacate, formatia zalauana nu se alege cu nicio finantare din partea autoritatilor locale, deoarece conform membrilor comisiei, HC Zalau nu a îndeplinit criteriile de eligibilitate.
“Desi au fost depuse toate documentele solicitate, membrii comisiei au constatat ca nu sunt îndeplinite criteriile de eligibilitate si conditiile minimale de finantare, pentru proiectul sportiv participare la cupa europeana la handbal – Cupa EHF, editia 2018 – 2019, fazele I, II si III preliminare. Aceasta se datoreaza faptului ca prin HCL Nr 120 din 26 aprilie 2018 s-a aprobat programul propriu pentru acordarea finantarilor nerambursabile de la bugetul local pentru promovarea sportului de performanta în anul competitional 2018 – 2019, însa doar pentru ramurile sportive volei si fotbal.Proiectele depuse de fiecarea asociatie sportiva spre a fi selectate este necesar sa se înscrie în cuprinsul acestui program”, se specifica în proiectul de hotarâre.
“Daca pe consilieri nu i-a interesat, nici pe mine nu ma intereseaza ce vom face în Cupa EHF”, a tunat Gheorghe Tadici
De ani buni, Primaria si Consiliul Local si-a retras orice fel de finantare de la HC Zalau, iar acest lucru l-a deranjat pe managerul Gheorghe Tadici, care în stagiunea trecuta lua în calcul chiar schimbarea denumirii echipei. Antrenorul Zalaului a sperat ca institutia condusa de Ionel Ciunt sa acorde o mica finantare în acest sezon doar pentru participarea în cupele europene, însa fara efect.
“Probabil consilierii municipali considera ca HC Zalau nu reprezinta acest oras. Aceasta este aprecierea lor pentru faptul ca reprezentam municipiul cu un buget de locul 10 – 11, dar cu clasari în prima jumatate a clasamentului. Inclusiv cele doua nou-promovate, Minaur Baia Mare si Gloria Buzau au bugetele aproape dublu fata de cât avem noi.Aceasta este aprecierea lor pentru ce s-a facut în ani si ani de zile, finale de cupa europeana, pentru care Brasov, Braila, Roman, Bistrita sau Vâlcea au investit de doua, chiar de trei ori mai multe decât noi si nu au reusit astfel de performante. La noi totul este simplu, fiindca unii au impresia ca Tadici este Mafalda si poate sa faca treaba cu orice jucatoare si cu oricine, dar nu este chiar asa”, a tunat Tadici.
În conditiile în care nu va primi finantare pentru Cupa EHF, Tadici a fost sceptic în ceea ce priveste parcursul european.
“Noi am cerut finantare de la primarie doar pentru reprezentare municipiului Zalau în cupele europene. Nu am cerut vreun leu în plus pentru campionatul intern. Ar fi fost normal sa primim finantare, indiferent de bugetul pe care îl au ei pentru sport sau pentru volei. Nu ma intereseaza este bucataria lor, dar trebuia sa se uite si la aceasta echipa. Daca pe consilieri nu i-a interesat, nici pe mine nu ma intereseza ce vom face în Cupa EHF. O sa vedem pâna unde putem ajunge si vom încerca, dar chiar nu ma intereseaza cu cine cadem. Nu ne vom strufoca prea tare”, a mai spus Tadici.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.