februarie 9, 2023

HC Zalau joaca in devans meciul din Cupa de la Bacau

Dupa partida de campionat de la Braila, HC Zalau nu va reveni acasa ci se va deplasa la Bacau, acolo unde marti, de la ora 11.00 va jucat meciul din 16-zecimile Cupei cu divizionara secunda

rn

Cupa României are un alt format in acest sezon, unul care nu este deloc pe placul lui Gheorghe Tadici, având in vedere ca participa mai multe echipe din liga secunda, astfel ca formatiile din Liga Nationala sunt nevoite sa parcurga distante foarte lungi si practic au cheltuieli mari. in plus, intre o formatie de Liga Nationala si una din Divizia A este o diferenta colosala, astfel ca in aceasta faza s-ar putea inregistra scoruri astronomice.
“Sistemul Cupei nu este productiv si oficient in favoarea handbalului. Nu-i vad rostul ca Braila sa vina pâna la Oradea ca sa faca 1.500 – 1.600 de km si sa joace un meci pe care il poate câstiga cu 50-10! Aceste echipe din liga secunda se roaga de tine sa nu le dai multe.Este un mod de desfasurare total neproductiv. Dimpotriva, care provoaca cheltuieli foarte mari pentriu echipe. Sunt echipe care cheltuie cu ocazia acestei etape in jur 12.000-13.000 de lei, pentru ca, spre exemplu, numai o masina mare te costa de la Braila la Oradea cam 9.000 de lei. Apoi mai e vorba despre cazare, doua zile de masa. Mai este si efortul care se face, undeva la 1.400-1.500 de kilometri in doua zile si jumatate. Este vorba despre partea financiara”, a spus Gheorghe Tadici.
in ceea ce o priveste pe HC Zalau, sa spunem ca in 16-zecimile Cupei României va juca cu stiinta Bacau, formatie ce ocupa penultimul loc in Divizia A, cu 3 victorii in 14 meciuri. Acest joc urma sa aiba loc pe 17 februarie, dar cele doua cluburi au ajuns la o intelegere ca partida sa fie programata marti, 12 februarie, de la ora 11.00, in Sala Polivalenta din Bacau. Acesta programare vine si in ajutorul lui HC Zalau, care dupa partida de la Braila nu va mai reveni acasa si va pleca direct la Bacau. “in ideea de a face economie am decis sa jucam meciul de Cupa de la Bacau, dupa cel de la Braila. Pentru un meci din Cupa României in care poti obtine o victorie la 25-30 de goluri, nu avea rost sa mai revenim acasa si dupa câteva zile sa mai facem 1.200 de km, practic sa cheltuim bani in plus. Pâna si la un astfel de meci ai observator federal. in toata aceasta treaba, singurii câstigatori sunt arbitrii si observatori”, a precizat Tadici.
HC Zalau va juca la Bacau doar cu jucatoarele tinere
Chiar daca nu prea pare interesata de aceasta competitie, HC Zalau nu are cum sa rateze calificarea in optimi, chiar si in conditiile in care Tadici va folosi doar jucatoarele tinere la partida de la Bacau. “La Bacau vom juca doar cu jucatoarele tinere, din 98, 99 si poate una sau doua din 97. Cele mai vechi nu vor intra deloc in acest joc”, ne-a declarat Gheorghe Tadici, care propune un alt format pentru editia urmatoare a Cupei.
“Cred ca echipele clasate pe locurile 5-14 in ultimul sezon al Ligii Nationale ar trebui sa intre in acelasi tur cu patru echipe ramase din esaloanele inferioare. si primele patru echipe din sezonul trecut, care au evoluat in cupele europene, sa inceapa dupa primele doua tururi. Craiova, Cisnadie si CSM Bucuresti, dupa faptul ca joaca miercuri – sâmbata – miercuri, incepând de la inceputul anului, exact de meciurile astea aveau nevoie acum. O spun pentru ca nu stiu cine are asemenea idei nastrusnice de a organiza fara sa se gândeasca la beneficii sau la daune vizavi de performanta si eforturile financiare ale cluburilor, greu de obtinut cu toate ca mai sunt si cluburi unde se fac exagerari, toate din banul public. Orice competitie trebuie gândita din punct de vedere al eficientei.Cred ca dupa experienta din acest sezon, onor decidentii vor tine cont de opinia Comisiei Tehnice de senioare, care in niciun caz nu a fost de acord cu un asemenea sistem”, a mai spus Tadici.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut