octombrie 4, 2022

HC Zalau, invinsa de catre HC Dunarea Braila

Echipa antrenata de Gheorge Tadici a suferit o noua înfrângere și a pierdut partida disputata pe propriul fief la o diferența de patru goluri


HC Zalau – HC Dunarea Braila 19-22


Chiar daca a avut o pregatire riguroasa în aceasta întrerupere din Liga Nationala,în care a efectuat si un stagiul montan la Cheile Gradistei, HC Zalau nu îsi gaseste cadenta. Astfel, în runda trecuta, elevele lui Gheorghe Tadici au pierdut la scordeplasarea din Giulesti, în fata uneia dintre cele mai modeste formatii de pe prima scena.

Vineri dupa-amiaza, Valentina Bardac si compania voiau sa se revanseze în fata propriilor fani, într-un meci dificil, totusi. Chiar daca acuza probleme financiare,HC Dunarea are un cuvânt greu de spus si în aceasta editie de campionat, brailencele aflându-se în batalie pentru un loc pe podium.

Luând toate acestea în calcul, conducerea Zalaului a fortat-o si pe Claudia Constantinescu, desi golghetera noastra nu si-a revenit dupa o accidentare la brat. Pâna la urma, fosta internationala a fost inclusa în lot, fiind mai mult utilizata în aparare.
 
Prima parte de joc a fost echilibrata, cu un mic plus al amfitrioanelor, iar acest lucru s-a vazut si pe tabela de marcaj, care a indicat 2 – 1 (min. 3), 4 – 3 (min. 6) sau 5 – 4 (min. 12). A urmat, însa, o perioada de seceta de 10 minute, în care HC Zalau nu a înscris, iar adversara a marcat de doua ori!
 
În minutul 22, Sabine Klimek a egalat la 6, cu prima si ultima reusita a jocului. Nici colegele sale nu au facut mai mult, astfel ca a venit o perioada de cinci minute în care doar Braila a înscris si tabela indica 6 – 9, în minutul 27. Elevele lui Costica Buceschi se stop_coloana pregateau sa intre în avantaj la pauza, dar finalul de repriza a fost unul excelent pentru fetele noastre, care au marcat trei goluri consecutive si primul act s-a terminat la egalitate!
 
Zalaul a încercat sa continue acest ritm, dar ratarile au facut ca adversara sa se distanteze. Mai întâi la un gol, iar apoi la trei, scor 11 – 14 (min. 37) sau 12 – 15 (min. 40). În ultimul sfert de ora, HC Zalau a remontat din diferenta si tabela arata 15 – 16. Jocul mediocru, mai ales în atac, a facut ca gruparea de pe Dunare sa refaca avansul de trei goluri, pe care l-a si conservat pâna la final.
 
Rezultatul, dar mai ales maniera de joc, au facut ca mai multi spectatori sa îsi spuna frustrarea, iar unii chiar le-au apostrofat pe cândva erau favoritele lor. Cea mai sifonata a fost Diana Puiu, cea care în acest joc nu a reusit nici macar un gol!? De fapt, si managerul Gheorghe Tadici a tras un semn de alarma înca de la finalul partidei din Giulesti, anuntând ca mai multe jucatoare vor fi puse pe liber în vara.
 
De menționat este faptul ca cea mai buna marcatoare a Zalaului a fost Teodora Bloj, cea care a înscris 10 dintre cele 19 reusite ale echipei, în timp ce Alina Horjea (7 goluri) si internationala Aneta Pîrvut-Udrisoiu (6 goluri). Alina Czeczi, zalauanca din echipa de pe Dunare, a reusit un singur gol.
 
Sa mai spunem ca, în etapa viitoare, HC Zalau va juca în deplasare cu”U” Alexandrion Cluj. Partida se va desfasura luni, 11 aprilie.

 

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.