HC Zalau da trei jucatoare la nationala de senioare!

HC Zalau da trei jucatoare la nationala de senioare!

Desi se despart de formatia zalauana, Ana Maria Dragut, Larisa Tamas si Paula Visan au fost convocate la lot pentru partidele oficiale din preliminariile Campioanatului European, cu Portugalia si Austria

rn

HC Zalau ramâne o formatie importanta în România, care produce jucatoare pentru echipa nationala. În fiecare sezon, Tadici a optat sa transfere sub Meses jucatoare pe care le poate creste în valoare si care într-un timp cât mai scurt sa ajunga la portile nationalei.
Satisfactia antrenorului de la Zalau poate fi una mare, având în vedere ca pentru doua jocuri oficiale din preliminariile Campionatului European au fost convocate nu mai putin de trei jucatoare care recent au terminat sezonul în tricoul lui HC Zalau.
Este vorba chiar de trei din cele patru jucatoare care în aceasta vara vor pleca de la formatia zalauana, Ana Maria Dragut, Larisa Tamas si Paula Visan, pentru care meciul de la Slobozia a fost ultimul în tricoul Zalaului.
“Avem o satisfactie vizavi de faptul ca sase jucatoare, trei la senioare si trei la tineret sunt convocate pentru jocurile de calificare la Campionatul European la senioare si la Campionatul Mondial la tineret. Acest lucru înseamna ca s-a muncit bine în ultimii ani. Asteptam sa fie convocate si altele si probabil ca din toamna, cel putin la tineret vom avea înca doua sau trei convocate, poate si la senioare”, a spus Gheorghe Tadici.
Daca Ana Maria-Dragut a fost nelipsita de la lot în ultimul an si jumatate ea evoluând chiar si la Campionatul Mondial de anul trecut, Larisa Tamas si portarul Paula Visan ar putea debuta oficial în tricoul României. Pâna acum, cele doua au mai fost cuprinse în actiunile nationalei, iar Larisa Tamas s-a pregatit o saptamâna sub comanda lui Ambros Martin în stagiul de la Izvorani. Paula Visan a mai fost convocata pentru lotul largit la meciul de la Cluj, cu Rusia, însa nu a apucat sa debuteze.
România va juca cu Austria (31 mai, în deplasare) si Portugalia (3 iunie, la Buzau), ultimele doua partide din campania de calificare la Campionatul European din 2018, ce va avea loc în Franta. Pentru cele doua partide au fost convocate 20 de handbaliste, iar HC Zalau, SCM Craiova, HCM Rm. Vâlcea si Corona Brasov sunt echipele care dau câte trei handbaliste la lot.
Sa mai spunem ca România este pe primul loc în grupa a IV-a, dupa patru meciuri disputate si ar mai avea nevoie de un succes pentru a se califica la turneul final din luna decembrie.

rn

Lotul convocat:

rn

Portari: Yuliya Dumanska (SCM Craiova), Denisa Dedu (Siofok), Paula Visan (HC Zalau)
Extreme stânga: Valentina Ardean Elisei (SCM Craiova), Cristina Florica (HCM Rm. Vâlcea)
Interi stânga: Larisa Tamas (HC Zalau), Andreea Adespii Molnar (HCM Rm. Vâlcea), Cristina Neagu (CSM Bucuresti)
Centri: Cristina Laslo (Buducnost), Laura Pristavita (CSM Bistrita), Eliza Buceschi (Corona), Ana Maria ticu (SCM Craiova)
Interi dreapta: Melinda Geiger (Siofok), Laura Popa (Corona), Ana Maria Dragut (HC Zalau)
Extreme dreapta: Laura Chiper (Corona), Aneta Udristioiu (CSM Bucuresti)
Pivoti: Crina Pintea (Issy), Raluca Bacaoanu (HCM Rm. Vâlcea), Daniela Ratiu (CSM Bistrita)

rn

HC Zalau da trei jucatoare la nationala de senioare!Desi se despart de formatia zalauana, Ana Maria Dragut, Larisa Tamas si Paula Visan au fost convocate la lot pentru partidele oficiale din preliminariile Campioanatului European, cu Portugalia si Austria
HC Zalau ramâne o formatie importanta în România, care produce jucatoare pentru echipa nationala. În fiecare sezon, Tadici a optat sa transfere sub Meses jucatoare pe care le poate creste în valoare si care într-un timp cât mai scurt sa ajunga la portile nationalei.Satisfactia antrenorului de la Zalau poate fi una mare, având în vedere ca pentru doua jocuri oficiale din preliminariile Campionatului European au fost convocate nu mai putin de trei jucatoare care recent au terminat sezonul în tricoul lui HC Zalau.Este vorba chiar de trei din cele patru jucatoare care în aceasta vara vor pleca de la formatia zalauana, Ana Maria Dragut, Larisa Tamas si Paula Visan, pentru care meciul de la Slobozia a fost ultimul în tricoul Zalaului.“Avem o satisfactie vizavi de faptul ca sase jucatoare, trei la senioare si trei la tineret sunt convocate pentru jocurile de calificare la Campionatul European la senioare si la Campionatul Mondial la tineret. Acest lucru înseamna ca s-a muncit bine în ultimii ani. Asteptam sa fie convocate si altele si probabil ca din toamna, cel putin la tineret vom avea înca doua sau trei convocate, poate si la senioare”, a spus Gheorghe Tadici.Daca Ana Maria-Dragut a fost nelipsita de la lot în ultimul an si jumatate ea evoluând chiar si la Campionatul Mondial de anul trecut, Larisa Tamas si portarul Paula Visan ar putea debuta oficial în tricoul României. Pâna acum, cele doua au mai fost cuprinse în actiunile nationalei, iar Larisa Tamas s-a pregatit o saptamâna sub comanda lui Ambros Martin în stagiul de la Izvorani. Paula Visan a mai fost convocata pentru lotul largit la meciul de la Cluj, cu Rusia, însa nu a apucat sa debuteze.România va juca cu Austria (31 mai, în deplasare) si Portugalia (3 iunie, la Buzau), ultimele doua partide din campania de calificare la Campionatul European din 2018, ce va avea loc în Franta. Pentru cele doua partide au fost convocate 20 de handbaliste, iar HC Zalau, SCM Craiova, HCM Rm. Vâlcea si Corona Brasov sunt echipele care dau câte trei handbaliste la lot.Sa mai spunem ca România este pe primul loc în grupa a IV-a, dupa patru meciuri disputate si ar mai avea nevoie de un succes pentru a se califica la turneul final din luna decembrie.Lotul convocat:Portari: Yuliya Dumanska (SCM Craiova), Denisa Dedu (Siofok), Paula Visan (HC Zalau)Extreme stânga: Valentina Ardean Elisei (SCM Craiova), Cristina Florica (HCM Rm. Vâlcea)Interi stânga: Larisa Tamas (HC Zalau), Andreea Adespii Molnar (HCM Rm. Vâlcea), Cristina Neagu (CSM Bucuresti)Centri: Cristina Laslo (Buducnost), Laura Pristavita (CSM Bistrita), Eliza Buceschi (Corona), Ana Maria ticu (SCM Craiova)Interi dreapta: Melinda Geiger (Siofok), Laura Popa (Corona), Ana Maria Dragut (HC Zalau)Extreme dreapta: Laura Chiper (Corona), Aneta Udristioiu (CSM Bucuresti)Pivoti: Crina Pintea (Issy), Raluca Bacaoanu (HCM Rm. Vâlcea), Daniela Ratiu (CSM Bistrita)

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *