Rulmentul Urban Brasov- H.C. Zalau 26-31 (11-14)
„Una calda, alta rece” este sloganul echipei de handbal din Zalau in ultimele zile. S-a chinuit cu HCM Buzau pe propriul teren, sambata-24 octombrie, ca marti- 27 octombrie sa faca senzatie la Brasov in fata vicecampioanei nationale.Gruparea din Zalau a profitat de problemele cu care se confrunta brasovencele, inclusiv de plecarea unor jucatoare de top, cum este portugheza Barbossa, care in ultimele zile s-a legitimat la Itxaka(Spania), iar atmosfera de incertitudine macina pe mai departe si restul lotului de „Sub Tampa”. Toate acestea, insa, nu scad meritele echipei pregatite de Gheorghe Tadici si Sorin Radulescu, dimpotriva, este de apreciat spiritul de lupta cu care a abordat intalnirea de la Brasov cu o echipa galonata cu titlul de vicecampioana si de participanta in preliminariile Ligii Campionilor. Conform aprecierilor confratilor nostri de la majoritatea cotidienelor, Zalaul s-a instalat la conducerea ostilitatilor inca din prima repriza, repriza pe care a incheiat-o in avantaj pe tabela de scor, 11-14.
Repriza a doua avea sa confirme decizia zalauancelor de a produce surpriza zilei, dar si de a sterge proasta impresie de la finalul meciului de pe teren propriu cu HCM Buzau, care poate trece la capitolul… accidente. Forcingul echipei din Zalau a crescut in partea a doua a partidei, si,spre disperarea spectatorilor si a bancii tehnice brasovene, la un moment dat oaspetele au avut un avantaj de 10 goluri.Incredibil, dar realitatea era consemnata pe tabela de scor. Pe final, ex-internationala Simona Gogarla et-compania au redus din diferenta, dar n-au putut evita infrangerea la o diferenta de 5 goluri, 26-31 pentru HC Zalau.
Marcatoare: Babeanu -11, Holhos- 10, Coadalata- 5, Czeczei -5, jucatoare care au facut legea pe teren, ajutate si de evolutia buna a Mihaelei Cheta in poarta.
Managerul general al HC Zalau, Gheorghe Tadici, la o intrebare a unui reporter Tv se declara contrariat de nivelul scazut al campionatului si mediocritatea unor loturi de jucatoare care au pretentii in intrecerile interne si chiar internationale. La acest capitol era catalogat si rezultatul dintre cele doua echipe care s-au intalnit marti, in prologul etapei a VI-a.
O alta partida jucata marti, in aceeasi etapa, Dunarea Braila-Oltchim Rm.Valcea, s-a incheiat cu victoria valcencelor cu scorul de 42-27 (21-16).
In urma acestor rezultate, HC Zalau a urcat in clasament pe locul 3, luand locul Rulmentului, la egalitate de puncte, dar cu un golaveraj superior.
Ieri avut loc partida HCM Roman-HCM Stiinta Baia Mare.
Urmatoarea intalnire a echipei HC Zalau va avea loc saptamana viitoare, la Zalau.