noiembrie 30, 2022

HC Zalau a pierdut greu, la Roman

Gruparea de sub Meseș a debutat cu o înfrângere în returul Ligii Naționale, la capatul unui meci extrem de disputat


HCM Roman – HC Zalau 25 – 23 (11 – 10)


În ultimele 6 meciuri jucate de HC Zalau la Roman, gruparea condusa de Gheorghe Tadici s-a mulțumit cu doua rezultate de egalitate obținute în anul 2012, iar în ultimele trei partide, formația salajeana a cedat greu, la mici diferențe de scor. Și miercuri dimineața, ”tradiția” a fost respectata iar echipa zalauana a pierdut la doua goluri diferența, la capatul unui meci extrem de disputat.

Începutul de meci a fost echilibrat, iar HC Zalau a fost în avantaj în primele 15 minute, scor 6 – 5. A urma o perioada buna pentru HCM Roman, care a marcat de patru ori consecutiv și a condus cu 9 – 6. HC Zalau a jucat în inferioritate numerica pe final de repriza, dar cu toate acestea a avut puterea sa egaleze prin Klimek, la 10 – 10. Totuși, la pauza, gazdele au fost în avantaj minim, dupa reușita lui Stoleru din ultimele secvențe, dar soarta partidei era departe de a fi decisa.
Cu toate ca de la vestiare a revenit cu elan și a reușit sa egaleze prin Bloj, scor 11 – 11, HC Zalau s-a stins rapid, iar formația antrenata de Florentin Pera a profitat. Cu Glibko în mare forma, moldovencele au marcat de șase ori consecutiv, iar scorul a devenit 17 – 11.
Acest avantaj a fost determinant în obținerea unei victorii, și chiar daca HC Zalau a dat semne de revenire și s-a apropiat la doua goluri diferența, stop_coloana 21 – 10, în cele din urma Romanul a gestionat bine finalul de meci și s-a impus cu scorul de 25 – 23.
Trebuie menționat jocul excelent facut de ucrainianca Irina Glibko, cea care a marcat mai bine de jumatate din golurile echipei, 14 la numar. La HC Zalau s-a remarcat Claudia Constantinescu cu 11 goluri.
Dupa aceasta înfrângere, HC Zalau a ramas pe locul 8 cu 20 de puncte, urmând ca în etapa urmatoare sa primeasca vizita celor de la SCM Craiova.

HCM Roman: Polocoșer, Tymoshenkova, Pîslaru (portari), Glibko 14 goluri, Toskovic 3, Iuganu 2, Stoleru 2, Chitacu 1, Druțu 1, Agrigoroaie 1, Gherman 1, Vartic, Caramalau, Cîlici, Dincu, Tomescu. Antrenor: Florin Pera
HC Zalau: Inculeț, Diaconu, (portari), Constantinescu 11 goluri, Puiu 5, Trif 2, Klimek 2, Bloj 2, Rob 1, Cîrligeanu, Tamaș, Trif, Țurcaș, Bardac, Lazar, Onicaș.Antrenor: Gheorghe Tadici
Aruncari de la 7m: 9/9, respectiv 6/4
Eliminari: Cîlici, Iuganu, Toskovic (3), Tomescu (3), respectiv Tamaș (2), Bloj (2), Rob, Constantinescu (2)
Cartonașe roșii: Toskovic (trei eliminari), Tomescu (trei eliminari)

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *