noiembrie 26, 2022

HC Zalău vrea toate punctele din meciul cu Rapid

Din Liga NaÅ£ională de handbal feminin, care din acest sezon se numeÅŸte Liga Floriilor s-au scurs deja două etape, HC Zalău reuÅŸind prima victorie în runda de la finele săptămânii trecute. În partida de pe teren propriu cu Măgura Cisnădie, gruparea de sub MeseÅŸ s-a impus dramatic, cu 28 – 27, marcând golul victoriei în ultimele secunde, dintr-o aruncare de la 7 m. După prima victorie pe teren propriu, HC Zalău vrea să “spargă gheaÅ£a” ÅŸi în deplasare ÅŸi îÅŸi propune să se întoarcă cu toate cele 3 punct de pe terenul celor de la Rapid BucureÅŸti. Gruparea de sub MeseÅŸ are în faţă o echipă nou-promovat, care în ultimele sezoane a fost fie prin prima ligă, fie în eÅŸalonul secund. Promovată în vară, după ce a câÅŸtigat seria din Divizia A , Rapid USL Metro BucureÅŸti îÅŸi propune în acest sezon să nu mai aibă emoÅ£ii cu retrogradare.

 Trupa pregătită de Vasile Mărgulescu a arătat că are potenÅ£ial ÅŸi deja a bifat o victorie în primele două meciuri, reuÅŸind să câÅŸtige partida din prima etapă cu cealaltă nou-promovată – CSM Slatina. Sâmbătă, bucureÅŸtencele au jucat la Cluj, dar nu au avut nicio ÅŸansă ÅŸi au pierdut la o diferenţă de opt goluri.

 Rapid BucureÅŸti îÅŸi pune mari speranÅ£e în meciurile de pe teren propriu, acolo unde  are parte ÅŸi de o susÅ£inere importantă din partea fanilor.

 Åži la nivel de lot, pentru o nou-promovată, Rapid arată bine, iar sub comanda lui Mărgulescu se mai află câteva jucătoare cu experienţă, iar capul listei ar fi “veterana” Alina Dobrin ÅŸi continuând cu Andreea Cruceanu, Cristian Niculae sau portarul din Serbia Kristina Graovac. Zilele trecute, Rapid a reuÅŸit să o transfere ÅŸi pe Andreea Popa, liderul naÅ£ionalei U 18, astfel că bucureÅŸtencele se anunţă o “nucă tare” pe teren propriu, iar tehnicianul îÅŸi doreÅŸte să construiască o echipă competitivă.

 Având în vedere că HC Zalău a fost medaliată cu bronz în sezonul trecut, gruparea de sub MeseÅŸ este favorită înaintea jocului de vineri ÅŸi speră să se întoarcă cu prima victorie din deplasare, de la BucureÅŸti. Însă, de la ultima deplasare de la Rapid, de acum un an ÅŸi jumătate, gruaprea de sub MeseÅŸ nu are amintiri prea plăcute după ce a pierdut la scor 28 – 21, la capătul unui sezon în care Rapid a retrogradat. Partida dintre Rapid USL Metro BucureÅŸti ÅŸi HC Zalău se dispută vineri, de la ora 16.30 ÅŸi va fi arbitrată de o brigadă din CaraÅŸ Severin formată din Dorel Gurbina ÅŸi Emilian Stanciu, în timp ce observator din partea FRH a fost delegat Åžtefan Ciurea din Dolj. Să mai spunem că după etapa de la finele săptămânii, Liga NaÅ£ională se va întrerupe pentru 3 săptămâni, datorită unei acÅ£iuni a echipei naÅ£ionale, următoarea etapă fiind programată pe 7 octombrie.  

Azi, ora 16.30, Sala “Rapid” din BucureÅŸti: Rapid BucureÅŸti – HC Zalău

  

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *