septembrie 26, 2022

Harta Romaniei Mari, prin plantarea unor puieti, pe dealurile de la Salajeni

Anul trecut localnicii au arborat un steag imens de 450 mp

rn

In urma cu un an de zile pe dealul „Hagau”, din localitatea Salajeni, comuna Bocsa, un grup de oameni inimosi au dorit sa marcheze Ziua Nationala a Romaniei intr-un mod cu totul aparte.

rn

Astfel, in urma unui eveniment foarte reusit, nascut din dragoste de neam si tara, organizat de catre localnici si la care au participat peste 300 de persoane, a fost arborat un imens drapel tricolor, de nu mai putin de 450 mp (cel mai mare din Romania din acea perioada).

rn

Acest steag „a fost confectionat tocmai de catre organizatori, un grup de oameni inimosi care au reusit sa puna bazele a ceva ce a adunat toti satenii laolalta, si nu numai. in acelasi loc, la initiativa acelorasi oameni, in An Centenar, in comuna lui Barnutiu, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, se vor planta 100 de puieti care vor forma conturul hartii Romaniei Mari, in interiorul careia va fi desfasurat drapelul de dimensiuni impresionante.

rn

Actiunea va incepe la orele 11.00 cu o parada din centrul satului, formata din oameni imbracati in costume populare, fluturand tricolorul in mana. De asemenea se va face un popas in Parcul Eroilor unde se va depune o coroana la monument, urmat de un moment de reculegere. in final, Ansamblul Folcloric „Barcaul” al Clubului Copiilor din simleu Silvaniei va prezenta un moment artistic dedicat evenimentului, cu profund caracter national”, mai afirma organizatorii acestei actiuni.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.