Harta lui Darius produce efecte în Bistrița. Nimic de la Zalău

4
1022

Sau, cum s-ar zice: unde dai și unde crapă! În urmă cu două săptămâni, tânărul actor din Zalău, Darius Prodan, cel care a pus Zalăul pe harta evenimentelor de teatru din țară cu proiectul său ”Curtea Artiștilor”, a publicat o hartă a României în care erau evidențiate județele unde nu există un teatru. Era vorba de șase județe, între care apare și Sălajul, evident.

Ca promotor activ al fenomenului teatral la nivel de Zalău, bănuim că ținta lui Darius Prodan a fost, bineînțeles, administrația locală de aici, însă demersul său a avut efect în altă parte, la Bistrița.

”Acum două săptămâni am făcut o hartă care prezenta cele șase județe din România fără teatru. Harta a fost preluată de multe persoane, inclusiv de Ada Milea și Radu Afrim. Ca urmare a acestor reacții, primarul din Bistrița a promis public înființarea unui teatru. În Sălaj sunt zero reacții din partea politicienilor (cu excepția a două persoane care m-au contactat și cărora nu am să le dau numele – doar mă știți că nu fac politică, oricât ar vrea unii să mă asocieze unui partid sau altuia)”, a scris Darius Prodan pe pagina sa de Facebook.

Prima reacție la postare a avut-o chiar artista Ada Milea, care s-a bucurat că demersul tânărului din Zalău a avut efect în Bistrița. ”Prodan Darius , mulțaaam!!! Bine c-o fo’ nevoie să vii tu (din Zalău) cu harta, că altfel nu cred că-și dădeau seama bistrițenii ce codași suntem”, a scris Ada Milea.

O reacție dură a avut-o și cunoscutul actor zălăuan Alin Panc, care s-a arătat dezamăgit de ce se întâmplă în orașul său natal în domeniul culturii. (Comentariu pe care nu-l putem reproduce, din spirit de patriotism local).

Pentru că discuțiile convergeau spre zona politică, tânărul Darius Prodan a ținut să precizeze că demersul său nu are legătură cu politica.

”Aș vrea să punctez un lucru: Cum am spus, nu fac politică. Am neplăcerea să critic toți politicienii fie ei de la primărie, consiliu județean, prefectură, de la conducere sau din opoziție. Absolut nimeni nu consideră cultura o temă importantă, lucru care este total descurajant. Sper ca cei din conducere să înțeleagă că este o critică constructivă, iar semnalul meu de alarmă să genereze dezbateri pe această temă”, a punctat Darius Prodan.

Harta publicată de Darius Prodan în urmă cu două săptămâni arăta că doar în șase județe din țară nu există nicio instituție de teatru. Acestea sunt județele Sălaj și Bistrița-Năsăud în Transilvania, Mehedinți, Teleorman, Călărași și Ialomița în sudul țării.

4 COMENTARII

  1. Alta gluma de 1 aprilie… Pe cine naiba mai intereseaza teatrul in 2021? Nu avem suficient teatru in Parlament si la TV? Sa mai si platesc pentru el ca sa il vad? In 2021 cand lupta pentru supravietuire a omului de rand devine din ce in ce mai grea, voua va arde de teatru si maimutareli. Tinere, mai bine infiinteaza o asociatie prin care poti sa ajuti familiile nevoiase daca tot ai atata timp liber.

  2. Dada, ce-ar fi sa nu mai dai tu sfaturi despre ce sa faa cineva care deja face?! Daca esti doar putin atent, observi ca tu esti tare nevoias in ale culturii teatrale. Darius Prodan chiar asta face, dar tu nu ai organ sa vezi asta.

  3. Cine mai are timp si de teatru ? La Zalau? Hai sa fim seriosi .Ar avea sala goala in cazul unui spectacol . Si atunci?
    Astia au reusit sa-i determine pe oameni, sa nu se mai vada copii cu parinti, rude intre ele,dar sa mearga la teatru sau alte manifestari cultural- sportive ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.