Hartă digitală a dansurilor tradiționale sălăjene

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj anunță începerea proiectului cultural „Danțuri de-nvățat”, care se derulează în perioada iunie -noiembrie 2022, în parteneriat cu Asociația Atelierul de Joc Popular și Asociația Sinaptica.

Prin acest proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național se va crea o platformă de comunicare mobilă și web dedicată dansurilor tradiționale din județul Sălaj.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă o mai bună cunoaștere a dansurilor tradiționale din Sălaj, în rândul publicului larg. Proiectul propune o modalitate specială de cunoaștere și promovare a folclorului coregrafic din județul Sălaj, prin realizarea unei hărți digitale, care va cuprinde secvențe reprezentative din diferitele dansuri tradiționale specifice pentru microzonele etnografice ale Sălajului.

Harta digitală va cuprinde informații descriptive despre dansurile tradiționale sălăjene: înregistrări video ale unor dansuri, descrierea pașilor și succesiunea acestora, minime informații de natură etnografică.

Prin intermediul unei aplicații mobile și a unei pagini web, utilizatorii vor putea selecta o localitate și vor avea acces la dansurile tradiționale ale microzonei.

Colecția de dansuri, în format digital, se adaugă inițiativelor anterioare ale Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, respectiv digitalizarea decorațiunilor arhitecturale, a caselor tradiționale și a muzicii folclorice, Sălajul fiind, în acest fel, primul județ al României care reușește o astfel de performanță.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut