Haos în trafic: unii șoferi nu admit că pe Simion Oros se circulă în ambele sensuri

Chiar dacă au trecut două săptămâni de când pe strada Simion Oros, din spatele Palatului Administrativ, circulația rutieră se realizează în ambele sensuri, șoferii par ori să nu le pese de noile reguli, ori să nu cunoască semnele de circulație și marcajele rutiere montate în zonă.

În continuare, zilnic, zeci de mașini sunt parcate pe sensul de mers spre Piața Agroalimentară, creându-se ambuteiaje în trafic care antrenează nervii celorlalți șoferi și obligă polițiștii să stea în permanență acolo, pentru a-i îndruma pe cei care blochează circulația.

Nerespectarea noilor reguli de circulație rutieră golește și buzunarele șoferilor, pentru că, inițial, s-au aplicat doar avertismente. Apoi, văzând că n-au încotro, polițiștii au trecut la amenzi.

Potrivit datelor Poliției Locale, numai săptămâna trecută au fost aplicate peste 80 de sancțiuni, dintre care 40 de amenzi în valoare de 11.950 de lei.

Însă, în continuare, șoferii parchează pe sensul de mers, în ciuda marcajelor rutiere vizibile, a semnelor de circulație și a polițiștilor prezenți în zonă. Fotografiile realizate luni dimineața sunt elocvente pentru haosul de pe Simion Oros.

Nervii și răbdarea celorlalți participanți la trafic sunt greu puse la încercare de ceilalți șoferi care-și parchează neregulamentar mașinile pe o stradă și îngustă, și foarte circulată. Iar când polițiștii aplică amenzi, tot șoferii amendați se revoltă.

Reamintim că pe strada Simion Oros se circulă pe ambele sensuri, de la intersecția cu strada Crinului până la intersecția cu strada 22 Decembrie, încă de la începutul lunii, ca rută alternativă a străzii Unirii, unde sunt în derulare lucrările de investiții aferente pietonizării străzii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *