Hanescu eliminat de Roddick, la Doha

CAnd Andy Roddick da cu tunul, poate darama orice reduta. Iar cea ridicata de Victor Hanescu vineri, in sferturile turneului de la Doha (1.049.000 de dolari), a fost bine conceputa, cu ruperi de ritm, “scurte”, servicii inselatoare si vole-stopuri, dar nu atat de tare pentru a anula eficacitatea primului serviciu plesnit de yankeu.
Dupa ce bucuresteanul a ratat breakul in game-ul al treilea, Roddick a declansat iuresul construit atat prin primul serviciu (13 asi, 76% procentaj si 32 puncte repurtate din 42 pana la final), cat si prin deplasarea iute pe suprafata mov. Sub privirile lui Firicel Tomai, “A-Rod” a rupt echilibrul dupa 18 minute (4-2), confiscand actul de debut in mai putin de o jumatate de ora, pe fondul atacurilor repetate la fileu ale romanului de 27 de ani. Americanul, care-l mai batuse de doua ori in cariera pe Victor, a marsat in setul secund pe arma sa de baza, in timp ce romanul s-a straduit fie sa ingroape cat mai multe mingi inselatoare langa fileu, fie sa-l scoata din mana prin schimburi lungi de mingi. Desi a mai salvat sapte mingi de break, Roddick a fructificat doua, detasandu-se treptat (2-0, 5-2). Prin accederea in primii opt la turneul cosmetizat cu Nadal, Federer si Murray, Hanescu (50 ATP) anunta un sezon stralucitor.
Perechea Victor Hanescu/James Cerretani (SUA) a ratat calificarea in finala turneului de dublu, de la Doha (Qatar), dotat cu premii in valoare totala de 1.110.250 de dolari. Hanescu si Cerretani au fost invinsi, in semifinale, cu scorul de 1-6, 7-6, 3-10 de cuplul Daniel Nestor (CAN) /Nenad Zimonjici (SRB), cap de serie numarul 1. Pentru accederea in semifinalele competitiei, perechea Victor Hanescu/James Cerretani a primit un cec de 17.400 de dolari si 90 de puncte ATP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *