Handbalistele zălăuane vor debuta in campionatul viitor pe teren prorpiu

Hanbalistele antenate de profesorul Gheorghe Tadici vor întâlni HCM Roman, la Zalău, în prima etapă a sezonului 2015-2016. Duelul cu CSM București se va juca în etapa V-a, iar cel cu Baia Mare în etapa a VI-a. 

Sâmbătă, la Cluj-Napo-ca a avut loc tragerea la sorți a Ligii Naționale la handbal femin, în urma căreia s-a stabilit programul com-petițional al sezonului 2015-2016. Sorții nu au fost deloc îngăduitor cu HC Za-lău, formația antrenată de pro-fesorul Gheorghe Tadici, va evolua în prima etapă, programată în 29 august, în compania celor de la HCM Roman, grupare care a încheiat campionatul tre-cut pe poziția a patra. Duelul cu formația campioa-nă, CSM București va avea loc în etapa a V-a, iar în etapa a VI-a, handbalistele zălăuane vor da piept cu HCM Baia Mare. HC Zalău va încheia campionatul vii-tor în compania medaliatei cu bronz, Corona Brașov.
“Este o tragere la sorți ca orice tragere la sorțI, dacă nu jucam cu echipa din Roman, jucam cu altcineva. Fiecare și-a tras poziția, eu tras cea cu nu-mărul șase, după care s-a pus Tabela Berger și-a stabilit programul. Nu prea ai ce să comentezi după o tragere la sorți”, ne-a de-clarat Gheorghe Tadici.
Tot sâmbătă s-a decis că sezonul 2015-2016 să se joace fără play-off și play-out, motivul prea multe jocuri ar obosi jucătoa-rele și nu ar mai da randa-ment la echipa națională.
“Este foarte bine că s-a renunțat la acest sistem, pentru că nici play-off-ul și nici play-out-ul nu au adus nimic în plus din punct de vedere sportiv și al performanțelor, decât cheltuieli su-plimentare și zeci de bare-muri pentru arbitri. Au fost foarte multe meciuri la fina-lul cărora s-au accidentat 18 jucătoare, iar unele dintre ele au fost și operate”, a continuat profesorul Gheorghe Tadici.

Tadici după înfrângerea naționalei în fața Serbiei: “Rezultatul este unul prost pentru handbalul românesc

Fostul selecționer al echipei României de handbal femin, stop_coloana care a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial din Rusia, din anul 2005, Gheorghe Tadici a vorbit despre calificarea la Mondial din Danemarca a tricolorelor. Tadici a spus că este foarte bine că handbalistele lui Tomas Ryde s-au calificat însă rezultatul manșei secunde cu Serbia, 24-28 este unul prost pentru handbalul ro-mânesc.
“Este foarte bine că Ro-mânia s-a calificat la Campionatul Mondial din Danemarca pentru că handbalis-telor le-a trecut glonțul pe la ureche, la acea diferență de cinci goluri. Din punct de vedere al perspectivei I și a ceea ce urmează vom vedea ce va fi. Totuși cu o a-semenea atitudine și cu un asemenea volum de pregă-tire care s-a întâmplat în aceste două săptămâni, cu zile în care nu s-a făcut nici măcar cinci minute de pre-gătire și cu zile în care a fost doar o singură jucătoa-re la antrenamente nu se poate face performanță. Re-zultatul de la Cluj-Napoca este unul prost pentru hand-balul românesc și nu pot fi de acord cu Dedu, care spu-nea că mai bine joci prost și câștigi. Este vorba totuși de respectul pentru acei 7.200 de suporteri care au venit la meci și au încurajat echipa. Probabil că dacă era Tadici sau alt antrenor român pe banca tehnică se cânta în cor demisia, dar pentru că este vorba de un antrenor străin, suntem u-mil cu el. Noi nu știm decât să umilim antrenorii români, a încheiat fostul selecționer al României, profesorul Gheor-ghe Tadici.

 

 

 

 

 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *