Handbal in … flacari!

Recenta sedinta a subcomisiei tehnice feminine din cadrul Comisiei Tehnice a Federatiei Romane de Handbal de luni 6.01.20 a iesit cu … foc !

rn

"Flacarile" emise dupa incadescenta sedinta au "parjolit " total pozitia antrenorului Tomas Ryde, fost politist din Suedia si ajuns prin contract la Federatia Romana de Handbal in mandatul lui Alexandru Dedu.
Pentru a ramane la Nationala in continuare au votat Dragos Dobrescu-antrenor tineret, Ion Craciun-antrenor Corona Brasov, Mihaela Evi- antrenor Muresul Tg. Mures si Valeriu Costea-antrenor secund tineret.
Impotriva mentinerii lui Ryde la Nationala Romaniei au votat : Gh. Tadici-Zalau, Florentin Pera -Rm Valcea, Gh. Covaciu- Slobozia, Petru Ghervan-coordonator loturi Suceava , Ovidiu Mihaila- Buzau, Victorina Bora- Slatina.Toti au avut in vedere prestatia slaba la Mondialele din Japonia.
Abtineri au fost Carmen Amariei- Rapid si Neven Hrupec-antrenor Dunarea Braila-provine din Croatia, fost CSM Ploiesti.
Au lipsit antrenorii de la cele doua echipe aflate in Cupa EHF :
-Alexandru Weber de la Magura Cisnadie care a pierdut la Koprivnica-Croatia cu 38-26(18-12) , meci disputat intr-o sala de sport de liceu.
In celalalt joc Siofok(Ungaria)- Copenhaga(Danemarca) 36-23.
-Horia Pasca de la Gloria Bistrita , 22-22 in Polonia cu MKS Lublin.
De asemenea au lipsit Costica Buceschi-Baia Mare si Alin Bondar-U Cluj.

rn

Potrivit agerpres.ro Alexandru Dedu a declarat imediat dupa sedinta:
"Incepand de azi , Tomas Ryde nu mai este antrenorul echipei nationale…".
Decizia este contestata in particular de unii tehnicieni din handbal, acestia invocand Regulamentul Federatiei Romane de Handbal art. 26 si 13.5.
Pentru postul de selectioner ar fi propuse patru nume : Fl. Pera-Valcea, Burcea B.-SCM U Craiova, A. Vasile-CSM Bucuresti, A. Rosca-ex Dunarea Braila cu obiective clare Joc. Olimpice si Camp. European 2020.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *