Hamilton vrea din nou titlul mondial

Campionul mondial en-titre al Formulei 1, britanicul Lewis Hamilton, a declarat ca nu se multumeste cu performanta obtinuta anul trecut si isi doreste acelasi lucru in acest an.
“Nu poti trai in trecut. La inceputul celui de al treilea sezon al meu in F1 am cu totul alte obiective decat avem pentru sezonul 2007. Nu spun sunt campion mondial, ci spun ca vreau sa devin campion mondial”.
Pilotul britanic a negat faptul ca va exista in acest an al Marelui Circ o presiune mai mare pe umerii sai, avand in vedere ca este campionul mondial en-titre: “Acum ma simt mult mai relaxat, vin dupa un sezon extrordinar pentru mine si faptul ca am castigat titlul imi da acum o mai mare incredere. In acest an vreau sa castig atat titlul la piloti cat si pe cel la constructori”.
Referitor la monopostul McLaren Mercedes MP4-24, care a fost lansat, vineri, la centrul McLaren Technology din sudul Londrei, Hamilton crede ca acesta este capabil sa obtina rezultate excelente, la fel ca si cele obtinute sezonul trecut. Noua masina McLaren este extrem de diferita fata de cea de sezonul trecut, cu o serie de noi reglementari tehnologice ce au fost puse in aplicare. Caracteristicile caroseriei au fost puternic revizuite, aripile fata si spate redesenate, cu cauciucuri slick si cu un sistem de recuperare a energiei cinetice (KERS).
“Este pentru prima oara cand am vazut noua masina dar arata extrem de eleganta. Este diferita cu aripi spate mai mici. Este extraordinar sa vezi rezultatul unei muncii sustinute care a fost depusa pentru aceasta masina”, a mentionat pilotul in varsta de 24 de ani.
Pilotul echipei McLaren s-a aratat entuziast de noul sisten KERS, care se bazeaza pe o baterie ce se va reincarca in timpul franarii inainte de cresterea acceleratiei dupa viraje. “Intotdeauna mi-au placut gadgeturile, astfel ca acum am mai multe butoane cu care sa ma joc. Pe cauciucuri slick am mai concurat in GP2 asa ca stim cum se comporta. Pot sa spun ca acum va fi mult mai usor sa depasesti. Totusi, cu noile reguli impuse cu siguranta va fi cel mai greu an de pana acum. Abia astept sa ma duelez din nou cu Felipe Massa, va fi o disputa interesanta”, a completat Lewis Hamilton.
Noul nonopost McLaren va efectua primele incercari, saptamana viitoare, cu pilotul de teste Pedro De La Rosa pe circuitul Algarve, din Portugalia.
Prima cursa din sezonul 2009 al F1 va avea loc la Melbourne, in Australia, pe data de 29 martie.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *