septembrie 30, 2022

Haine contrafăcute și agenți economici fără case de marcat

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat, marți, în municipiul Zalău, o acțiune pentru prevenirea şi combaterea actelor de evaziune fiscală. A fost constatată o infracțiune și s-au aplicat opt sancţiuni contravenţionale.

În intervalul orar 10.00-18.00, au fost verificați 25 de agenți economici, pentru a combate evaziunea în domeniul mărfurilor alimentare, legumelor și fructelor, precum și a produselor contrafăcute.

În acest context, poliţiştii au constatat­­ o infracţiune de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, fiind ridicată, în vederea confiscării, suma de 4.278 de lei.

De asemenea, a fost aplicată şi o sancţiune, în valoare de 20.000 de lei, la Ordonanţa de Urgenţă nr. 28/1999 privind obligativitatea agenților economici de a utiliza aparatele de marcat electronice fiscale.

Totodată, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor,  de la punctul de lucru ale unei societăți comerciale, 137 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte (bluze, pantofi, haine pentru copii etc.), întrucât existau suspiciuni că acestea poartă o marcă înregistrată fără acordul titularului de drept.

La acţiune, poliţiştii au beneficiat de sprijinul reprezentanţilor Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Sălaj. În acest domeniu au fost constatate nereguli în cazul a opt agenţi economici, urmând a fi luate măsurile legale.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.