Pe piata din Romania se gasesc foarte multe haine, atat pentru adulti, cat si pentru copii, care contin substante cancerigene, sustine presedintele Federatiei Patronale a Textilelor, Confectiilor si Pielariei, Maria Grapini. El a declarat la Realitatea FM ca astfel de produse ajung in magazine in lipsa unor controale vizand calitatea produselor si substantele periculoase pe care le-ar putea contine acestea.

Potrivit NewsIn, presedintele Federatiei Patronale a Textilelor a confirmat ca, in privinta hainelor pentru copii, exista probleme si la capitolul accesorii, in contextul in care autoritatile de supraveghere a pietei din 11 tari ale Uniunii Europeane au demonstrat ca una din 10 haine pentru cei mici prevazute cu cordoane sau snururi ce pot prezenta risc de strangulare incalca normele de siguranta europene.

Toate aceste probleme ar trebui verificate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor la intrarea marfii in tara, spune Maria Grapini, lucru care nu se intampla cu regularitate. In plus, Uniunea Europeana nu are un sistem centralizat de verificare si a dat liber fiecarei tari sa isi faca prin institutiile proprii controlul marfii.