decembrie 7, 2022

Haiducie guvernamentală cu subvenția pe suprafață; la cei săraci mai puțin, la cei avuți mai mult

150 de euro la hectar pentru fermierii cu maxim 5 hectare și 190 euro la hectar pentru cei cu 30 hectare


Fermierii din categoria 1 – 5 hectare vor primi în jur de 150 euro la hectar subvenția pe suprafață – dacă sunt tineri fermieri primesc peste 170 euro la hectar -, iar cei care au între 5 și 30 hectare vor primi peste 190 euro la hectar, anunță ministrul agriculturii un cuantum pentru subvenția pe suprafață.
Diferența mare la subvenția pe suprafață, pentru 2015, este făcută de cuantumul plății redistributive care are scopul comasării terenurilor agricole. Concret, fermierii care lucrează până în 5 hectare beneficiază de o plată redistributivă mult mai mică, de 5 euro la hectar, în timp ce fermierii care exploatează între 5 și 30 de hectare vor încasa aproximativ 46,75 euro la hectar.
“Eu, personal mi-aș fi dorit să avem cât mai mulți fermieri în categoria a doua, stop_coloana care primește o subvenție mult mai mare. Avem în continuare cei mai mulți beneficiari în categoria 1 – 5 hectare. Aceștia vor primi 150 euro la hectar, acele forme de sprijin, dacă sunt tineri fermieri primesc peste 170 euro la hectar, iar cei care au între 5 și 30 hectare o să primească peste 190 euro la hectar. E o diferență mare pe care am făcut-o în acest an și eu sper că, dacă nu am avut în anul 2015, să avem în 2016 cât mai mulți fermieri care se asociază, arendează terenul, astfel încât să beneficieze și de o formă de sprijin mai mare”, a declarat ministrul Agriculturii Daniel Constantin.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *