noiembrie 27, 2022

Guvernul vrea sa ofere locuinte rromilor

Cateva familii de rromi din municipiul Zalau ar putea sa primeasca locuinte sociale care vor fi construite din fonduri guvernamentale, prin Agentia Nationala pentru Locuinte. Fostul guvern a aprobat, la finele lunii octombrie a anului 2008, demararea Programului-pilot “Locuinte sociale pentru comunitatile de rromi”, care prevede constructia unui numar de 300 locuinte sociale. Locuintele vor fi construite in cele 8 regiuni de dezvoltare ale Romaniei, in locatii stabilite de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei (MDRL), in urma propunerilor primite de la Agentia Nationala pentru Rromi si de la autoritatile administratiei publice locale.
“Acest proiect se refera la persoane aflate in situatie de risc social. Am identificat un teren, care este de altfel singurul disponibil aflat la dispozitia Consiliului Local, situat pe strada Spicului (langa fosta ferma IAIFO), si care beneficiaza de toata infrastructura necesara. Daca va exista si acceptul organizatiilor care ii reprezinta pe rromi, il vom pune la dispozitie, in vederea realizarii unor spatii de cazare pentru acestia”, a spus Radu Capilnasiu.
Terenul in cauza a generat deja atitudini dezaprobatoarea din partea ONG-urilor care reprezinta interesele rromilor, dar, potrivit afirmatiilor primarului, asociatiile au fost de acord cu solutia propusa de primarie.
Constructiile se vor realiza de catre ANL, cu finantare din surse ale bugetului de stat, alocate cu aceasta destinatie prin bugetul MDRL, iar lucrarile necesare pentru realizarea sau extinderea retelelor de utilitati se finanteaza din surse ale bugetelor locale si din alte surse legal constituite.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *