Guvernul va redistribui primarilor bani necheltuiti in 2008

Guvernul va redistribui catre bugetele locale fonduri pentru finantarea unor proiecte, dupa ce la sfarsitul anului trecut a decis ca sumele neutilizate de primarii pana la finele anului 2008 sa fie restituite la bugetul de stat, potrivit premierului Emil Boc.
El a spus primarilor, intr-un discurs sustinut, marti, la lucrarile Adunarii Generale a Asociatiei Comunelor din Romania, ca stie ca autoritatile locale sunt nemultumite de decizia Guvernului de a solicita restituirea banilor, dar a explicat masura ca o incercare de limitare a deficitului bugetar pe 2008.
Istiu ca este o nemultumire a dumnevoastra faptul ca la sfarsitul anului au fost readuse la bugetul de stat acele sume care nu au fost cheltuite de administratiile locale. Am discutat in guvern si acei bani vor reveni spre comunitatile locale, pentru proiectele pe care le aveti, pentru acele lucrari incepute. Acolo unde au fost deja derulate licitatii pentru proiecte si nu aveti sume de finantare, Guvernul va avea grija sa asigure fonduri, astfel incat proiectele incepute sa nu sufereI, a spus Boc primarilor.
Fostul Executiv a aprobat, in intervalul septembrie-decembrie 2008, mai multe hotarari prin care sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale au fost suplimentate cu fonduri totale cuprinse intre 46,2 milioane lei si 1,3 miliarde lei, in principal pentru cheltuieli curente si de capital ale administratiilor conduse de primari PNL si PSD.
Guvernul actual a decis insa, prin ordonanta de urgenta, ca sumele ramase neutilizate pana la finele anului 2008 trebuie restituite la bugetul de stat.
Decizia a fost contestata de catre autoritatile locale, inclusiv de reprezentanti ai PSD.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *