noiembrie 27, 2022

Guvernul sesizeaza Parlamentul cu privire la angajarea raspunderii pe trei pachete de legi

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, luni 9 decembrie 2019, ca Guvernul PNL va sesiza, marti, Parlamentul pentru asumarea raspunderii pe justitie, pe Ordonanta de Urgenta 51 privind transportul elevilor si pe Legea privind plafoanele bugetare.

rn

In domeniul justitiei este vorba de prorogarea pensionarii magistratilor, trecerea completurilor de 2 la 3 judecatori si partea legata de vechime pentru accederea în magistratura.

rn

Turcan a declarat ca va fi abrogata OUG 51, cea legata de scoaterea transportului scolar din sfera serviciilor de interes public. "Guvernul rezolva astfel prima parte din problema transportului elevilor. Vom prelungi licentele pentru operatorii de transport si vom solicita drept conditie pentru licenta realizarea transportului scolar. Acum, prin OUG 51 PSD-ista, transportul elevilor a fost pur si simplu scos din sfera serviciilor publice si lasat la latitudinea transportatorilor, care puteau lasa în aer transportul copiilor, ceea ce însemna punerea în pericol a vietii acestora. Guvernul reintroduce transportul elevilor în serviciul public si obliga transportatorii sa tina cont de asta" a mai spus vicepremierul PNL.

rn

"A treia lege este cea legata de plafoanele bugetare, astfel încât, pâna la finele anului, sa putem veni în cadru legal cu bugetul de stat pentru 2020. De la preluarea guvernarii, am facut rectificarea bugetara si am acoperit cheltuielile de functionare lasate descoperite de fostul guvern pâna la finele anului. În acelasi timp, am stabilit plafoanele bugetare, adica indicatoarele macro-economcie în care sa ne înscriem cu bugetul pe 2020", a explicat Turcan.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *