septembrie 30, 2022

Guvernul României nu îsi respecta angajamentele pentru cei din sistemul sanitar si asistenta sociala

Potrivit Biroului Operativ al Federatiei SANITAS, proiectul de O.U.G. aflat, ieri, pe masa Consiliului Economic si Social blocheaza evolutia legala a veniturilor din sistemul sanitar si cel de asistenta sociala.
Astfel, art. 34 al proiectului de act normativ aduce o noua discriminare pentru colegii care deja au fost nedreptatiti prin neacordarea cresterilor salariale la nivelul anului 2022. Blocarea cuantumului sporurilor la nivelul lunii decembrie 2018 înseamna o noua amagire, mai ales pentru salariatii care vor beneficia de cresterea cu 25% din diferenta dintre salariul de baza actual si cel din 2022, începând cu 1 ianuarie 2019.
De asemenea, pentru lucratorii din unitatile de asistenta sociala carora nu li s-au putut acorda sporurile în 2018, dar care aveau sperante justificate pentru acordarea acestora începând cu 1 ianuarie 2019, acest act normativ desfiinteaza orice posibilitate legala de intrare în normalitate.
„În acelasi timp, documentul în discutie nu permite raportarea sporurilor pentru conditii de munca la salariul din 1 ianuarie 2019 (salariul majorat conform Legii 153/2017), fapt care este inacceptabil din punctul nostru de vedere si creeaza premisele unui nou conflict de munca în sistemul sanitar si cel de asistenta sociala.
Federatia SANITAS din România atrage atentia, în aceste conditii, ca adoptarea acestei Ordonante de Urgenta fara consultarea partenerilor sociali si cu o celeritate care ridica mari semne de întrebare, ne obliga sa demaram toate procedurile legale prin care sa protejam si sa obtinem drepturile legitime ale membrilor nostri de sindicat.
Mentionam ca deschiderea noastra la consultari si negociere a fost si va fi mereu declarata si respectata, însa nu vom mai permite ca buna noastra credinta sa fie rasplatita cu aroganta, desconsiderare si dezinteres fata de salariatii din sistemul sanitar si cel de asistenta sociala, motiv pentru care astazi, 19 decembrie 2018, am suspendat sedinta de negociere a CCM la nivel de sector sanitar pâna la clarificarea situatiei create de proiectul de OUG”, este mesajul public al Federatiei Sanitas România.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.