octombrie 4, 2022

Guvernul PSD – ALDE a blocat proiectele de investitii in ultimii doi ani si continua in aceeasi maniera

Proiectul de buget inaintat de guvernul Dancila nu face decat sa tradeze ca coalitia PSD – ALDE nu are nici un fel de preocupari pentru dezvoltare, lucru subliniat de altfel autoritatile locale si de analisti. 

rn

In acest context, organizatiile PNL din judetele Regiunii de Nord Vest au adoptat la Cluj Napoca, sambata, 2 februarie, o rezolutie care denunta blocajul pus investitiilor de actuala guvernare. Textul rezolutiei care pune punctul pe "i" a fost prezentat de vicepresedintele PNL Salaj, deputatul Lucian Bode.
"Guvernarea PSD-ALDE reprezinta 2 ani pierduti pentru dezvoltarea Romaniei. In aceasta perioada nu s-a inregistrat nicio masura semnificativa care sa demonstreze o directie coerenta atat din punct de vedere economic, social, al infrastructurii sanitare sau de transport. Mai mult, s-a resimtit o stagnare in implementarea politicilor regionale, atat de necesare in vederea cresterii calitatii vietii cetatenilor. Perioada 2017 – 2018 a insemnat si blocarea proiectelor de investitii, ratandu-se folosirea fondurilor nationale sau a celor europene pentru modernizarea Romaniei.
Sub Guvernarea PSD-ALDE, administratia publica locala a suferit cele mai multe agresiuni de la nivel central, incepand cu elaborarea bugetelor nationale, continuand cu executia acestora, stabilirea criteriilor si a mecanismelor de echilibrare a bugetelor sau a reglementarilor pentru reducerea birocratiei.
Mai mult, Guvernarea PSD – ALDE a vaduvit de bani unitatile administrativ teritoriale, astfel ca fondurile care ajungeau cu predictibilitate in bugetele locale sunt acum transferate la bugetul de stat, pentru ca Guvernul sa ii poata aloca in diverse zone de interes ale clintelei PSD-ALDE. Aflat intr-un razboi cu autonomia locala si cu descentralizarea, Guvernul PSD-ALDE a dat cea mai mare lovitura comunitatilor locale si primarilor gospodari, confiscand in acest fel fondurile care erau pregatite pentru finantarea proiectelor cu scopul cresterii calitatii vietii cetatenilor.
Coalitia PSD-ALDE lasa, practic, fara bani administratia publica locala si, prin urmare, impiedica dezvoltarea eficienta a regiunilor. Mai mult, proiectele regionale de investitii au fost complet uitate de PSD – ALDE care, in campania electorala si in programul de guvernare, si-au asumat construirea de spitale regionale, autostrazi, centuri metropolitane, modernizarea infrastructurii aeroportuare si de cai ferate. Toate aceste investitii beneficiaza si de fonduri aprobate de Comisia Europeana, insa, din cauza incompetentei actualei Guvernari, Romania este pe punctul de a pierde fondurile europene aferente actualului exercitiu financiar 2014 – 2020.
Prin prezenta rezolutie, Organizatiile Partidului National Liberal din Regiunea de Nord-Vest, reprezentate de judetele Cluj, Bihor, Bistrita-Nasaud, Maramures, Satu Mare si Salaj, solicita Guvernului PSD-ALDE sa nu isi mai bata joc de cei 2,7 milioane de cetateni din aceasta regiune si sa prioritizeze si sa bugeteze, in regim de urgenta, urmatoarele obiective:
1. Construirea Spitalului Regional de Urgenta Cluj
2. Finalizarea lucrarilor la Autostrada Transilvania
3. Dezvoltarea unei conexiuni de tren de mare viteza in regiunea de Nord-Vest
4. Sustinerea proiectului Centurii Metropolitane Cluj
5. Finalizarea tuturor tronsoanelor de centura si a drumurilor
TransRegio din regiunea de Nord Vest
6. Realizarea Autostrazii Nordului Suceava – Bistrita – Cluj –
Maramures – Satu Mare
7. Realizarea autostrazii ViaCarpathia, sectiunea care traverseaza Satu Mare – Bihor
8. Electrificarea si modernizarea caii ferate Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor
9. Modernizarea caii ferate Satu Mare – Baia Mare – Cluj
10. Modernizarea caii ferate Bistrita – Cluj
11.Extinderea si modernizarea aeroporturilor din Regiunea de Nord Vest
12. Construirea de domenii schiabile in regiunea de Nord Vest
13. Infiintarea de distributii de gaze naturale la nivelul UAT din Regiunea de NV

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.