Guvernul prelungeste starea de alerta pentru inca 30 de zile


Guvernul prelungeste starea de alerta cu inca 30 de zile, pe intreg teritoriul tarii, din cauza numarului mare de cazuri care se inregistreaza in fiecare zi. Autoritatile iau in calcul o serie de masuri, printre care inchiderea teraselor dupa ora 22.00.

“Va trebui sa ne gândim foarte serios daca luam si noi masuri care au fost luate în alte tari, pentru ora 22 sau 23 sa fie închise astfel de activitati. Va trebui sa facem o analiza, daca nu avem capacitatea sa-i readucem la respectarea regulilor, va trebui sa luam astfel de decizii”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Potrivit autoritatilor, cele mai periculoase zone de unde putem contacta virusul sunt salile de teatru, lacasele de cult, transportul public in comun, sporturile de contact, petrecerile in interior, barurile sau cluburile de noapte.

Persoanele asimptomatice vor fi internate timp de 48 de ore

La randul sau, Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a precizat ca “vom avea stare de alerta, cat va fi nevoie sa avem o sigurania pentru cetaienii Romaniei”. Persoanele care sunt infectate cu coronavirus dar care sunt asimptomatice, vor fi internate timp de 48 de ore, iar in spital vor fi supuse unui control medical, apoi pot sa se autoizoleze la domiciliu pentru o perioada de 14 zile. In ceea ce ii priveste pe cei simptomatici, acestia vor fi internati in spital pana cand simptomele se vor ameliora, cu conditia ca, daca este mai devreme decat cele 14 zile, sa mearga in izolare pana se implineste acest termen.

About Author

6 Replies to “Guvernul prelungeste starea de alerta pentru inca 30 de zile”

  1. 6:58 esec e in capul tau pesedistule.Va temeti de alegerile din 27 septembrie ca dracul de tamaie .Cu siguranta veti intra pentru multi ani in opozitie si adio ciolan al puterii .De fapt asta va macina ca nu sunteti la butoane.

  2. Ciumatii astia cacanii stiti numai sa jigniti.Nu va grabiti cu castigarea alegerilor.Aveti putintica rabdare.Incet, incet lumea se lamureste cu voi.

  3. “Un nou eșec liberal ” cu concubinul lui =”ioan delu ” !Va scremeti degeaba pesedeilor ca de minciunile ,manipularile si nerealizarile voastre s-a lamurit majoritatea acestui popor in acesti 4 ani dar si anteriorii in care ati fost mai tot timpul la butoane dupa 89 incoace .O veti lua-o urat in bot la cele 2 scrutine ce urmeaza:locale+parlamentare.Lumea-mai putin voi ciumetii rosii- e satula de voi pana peste cap si va v-a taxa urat la vot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *