Guvernul pregateste exproprieri pentru construirea Tunelului Meses

9
8904

Guvernul pregateste exproprieri pentru construirea Tunelului Meses, parte a Autostrazii Transilvania. In acest sens, Ministerul Transporturilor a pregatit un proiect de act normativ pentru inceperea exproprierilor privind construirea Tunelului Meses, care va avea o lungime de 2,89 kilometri, si, odata cu finalizarea lui, va fi cel mai lung tunel rutier din Romania.

Valoarea estimata a contractului pentru Tunelul Meses se ridica la 987,83 milioane de lei. Actul normativ privitor la expropriere prevede despagubirea pentru sase imobile, cu o suprafata de 5.859 metri patrati, cu o valoare de 8.346 lei.

25 de kilometri de autostrada dati in folosinta anul acesta

Ministrul Lucian Bode a promis luna trecuta, la Zalau, ca anul 2020 va fi anul Autostrazii Transilvania. ” Vom da in trafic in acest an 25 de kilometri din Autostrada Transilvania, sectoarele Iernut – Chetani si Biharia – Bors. Am semnat contractele pentru proiectare si executie pentru alti 52 de kilometri din Autostrada Transilvania. Ma refer la Targu-Mures – Ungheni, Zimbor – Poarta Salajului si Chiribis – Biharia.(…). Toate tronsoanele cuprinse cuprinse intre Nadaselu si Bors au fost deblocate. Tot ceea ce am prezentat aici s-a intamplat din noiembrie 2019 pana in prezent”, a explicat ministrul.

Pentru Poarta Salajului – Nusfalau ofertele se depun pana in septembrie

“Intre Poarta Salajului si Zalau, respectiv Zalau- Nusfalau, cei 41 de kilometri, inclusiv Tunelul Meses, avem termen de depunere a ofertelor septembrie 2020. Aici vom avea o etapa de precalificare, tinand cont de complexitatea lucrarilor, inclusiv la Tunelul Meses.(…) Legat de Suplacu de Barcau- Chiribis, cei 27 de kilometri, am reluat licitatia, documentatia este la ANAP si sunt convins ca in cel mai scurt timp vom intra in linie dreapta cu procedura de licitatie si pentru acest troson”, a afirmat ministrul Transporturilor.

Doua oferte depuse pentru construirea tronsonului Nadaselu-Zimbor

Saptamana trecuta, a avut loc depunerea de oferte pentru procedura de atribuire a contractului “Proiectare si executie Autostrada Brasov – Târgu Mures – Cluj – Oradea, Subsectiunea 3A2: Nadaselu – Mihaiesti (km 8+700-km 25+500), Subsectiunea 3B1: Mihaiesti – Zimbor (km 0+000 – km 13+260)”. În cadrul acestei proceduri, ofertele au fost depuse de catre doi ofertanti: Asocierea China Communications Construction Company Limited – S.C. Dimex 2000 Company SRL si Asocierea S.C. Spedition UMB S.R.L. – S.C. Tehnostrade S.R.L. – S.C. Electromontaj S.A.
Valoarea estimata a contractului este de 1.452.517.863,47 lei fara TVA.
Contractul are o perioada de proiectare de 12 luni si o perioada de executie de 24 luni. Garantia lucrarilor este între 5 si 10 ani, în functie de perioada ofertata în cadrul factorului de evaluare.

Obiectul contractului îl reprezinta proiectarea si executia lucrarilor pentru constructia Autostrazii Brasov – Târgu Mures – Cluj – Oradea, Subsectiunea 3A2: Nadaselu – Mihaiesti (km 8+700-km 25+500) în lungime de 16,80 km, si Subsectiunea 3B1: Mihaiesti – Zimbor (km 0+000 – km 13+260 în lungime de 13,26 km.

Ministrul Transporturilor: Peste 400 de kilometri de autostrada si drumuri expres ar putea fi finalizati in 2-3 ani

Ministrul Transporturilor a anuntat ca in România se lucrează în prezent pe 170 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres, iar ministerul pe care il conduce şi-a propus ca, până la finele anului, să aibă şantiere pe 250 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres.
Lucian Bode spune ca are in plan ca până la sfârşitul anului 2020 să încheie contracte pentru aproximativ 400 de kilometri de drumuri expres şi autostrăzi, aceste lucrari urmand a fi finalizate în 2-3 ani.
“În acest moment, avem 170 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres în lucru, iar până la finele anului vom avea în lucru peste 250 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres. Şi aici mă refer la semnarea ordinului de începere pentru Autostrada de Centură a Bucureştiului, varianta de Sud, cu cei 52 de kilometri, cu trei tronsoane, respectiv la tronsoane din Autostrada Transilvania. Bineînţeles că o parte din aceşti 250 de kilometri vor fi daţi în trafic până la finele anului. (…) Am semnat contracte de proiectare şi execuţie doar pe infrastructura de transport rutier pe 85 de kilometri, iar până la sfârşitul anului estimăm că vom semna contracte pentru proiectare şi execuţie pentru aproximativ 400 de kilometri de autostradă şi drumuri expres. Am semnat contractele pentru Sibiu-Piteşti, secţiunea a V-a, pentru Târgu Mureş-Ungheni, Biharia-Borş”, a declarat ministrul.

9 COMENTARII

 1. Ca de obicei minciuni grosolane din partea ciumatilor cacanii/bruni , despre lucruri ce se vor FACE doar intr-un viitor „luminos” , NIMIC FACUT in prezentul cacacios ?? !!

  • Ioane ! Esti prost grămadă aidoma tuturor ciumetilor roșii.Atentie! Nu am zis membrii PSD sau simpatizanți, care marea lor majoritate au coloana vertebrală și sunt oameni ok.

 2. Ia, uite ca va face ceva Bode si va lasa ceva in urma lui! „Minciunile grosolane” sunt specifice mitomanilor, gen Nosa cel Corect din Creaca, Pop Militianul Vanator, Ciunt …

 3. Bode cel cu nasul mare??

  Pinnocchio

  Vai de noi si.a noastre oi, caci cu totii suntem boi (ca votam asemenea jeguri)

  sau cum ar spune Bode…V.am pupat pe portofel.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.