decembrie 2, 2022

Guvernul Orban vrea sa lasa Moldova fara sustinere financiara, daca nu va avea un guvern pro-european

Dupa 5 luni de functionare Guvernul Maia Sandu a fost demis marti 12 noiembrie 2019, dupa ce 63 din cei 101 de parlamentari au votat motiunea de cenzura depusa de PSRM. impotriva guvernului au votat PSRM si PDM, partidul fondat de Vlad Plahotniuc. Motivul motiunii a fost incercarea Maiei Sandu de a-si asuma prerogativa de a numi Procurorul General, o pozitie-cheie in arhitectura de putere a tarii. Socialistii pro-rusi condusi de presedintele Igor Dodon nu au fost de acord cu mutarea.

rn

Bucuresti – Orban, România va coopera cu Republica Moldova numai daca va exista,"garantia investirii unui guvern pro-european".

rn

"O sa continuam orice program de sustinere a cetatenilor din Republica Moldova, dar daca nu vom avea garantia investirii unui guvern pro-european, care sa confere garantii serioase pentru o democratie autentica in Republica Moldova, care sa reprezinte interesele cetatenilor Republicii Moldova, disponibilitatea noastra de cooperare cu un guvern care sa nu cobfere aceste garantii va fi foarte mica.

rn

Atrag atentia initiatorilor motiunii ca au pornit pe un drum care nu duce spre o destinatie benefica pentru cetatenii Republicii Moldova şi vom privi cu extrem de mare atentie orice fel de pas ulterior", a spus premierul Orban.

rn

Bruxelles: Serviciul European de Actiune Externa, "Necesitatea unor reforme nu a disparut odata cu demiterea guvernului".

rn

"Votul de neincredere oferit Guvernului din Republica Moldova, cu privire la intrebarile referitoare la procesul de recrutare a procurorului general trimite semnale ingrijoratoare pentru procesul de reforma din tara. Coalitia incepuse o serie de initiative pentru a respecta angajamentele-cheie facute incepând din iunie, mai ales cu privire la combaterea coruptiei, la independenta justitiei şi la anchetarea fraudei bancare. Necesitatea unor asemenea reforme nu a disparut odata cu demiterea guvernului. Parteneriatul Uniunii Europene va ramâne concentrat pe furnizarea de beneficii tangibile pentru cetatenii moldoveni." se arata in declaratia difuzata de purtatorul de cuvant al Serviciul European de Actiune Externa.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *