noiembrie 29, 2022

Guvernul Orban: Taxele reduse si salariul minim din constructii nu vor suferi schimbari

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat intr-o conferinta ca guvernul nu vrea sa modifice sau sa inlature facilitatile fiscale pentru companiile din domeniul constructiilor. Mai mult, guvernul nu intentioneaza sa faca vreo schimbare in ceea ce priveste salariul minim diferentiat pentru cei care muncesc in acest domeniu. Rezultatul este ca atat taxele salariale reduse pe care angajatorul le plateste la stat, pentru cei care lucreaza in domeniul constructiilor, cat si salariile minime ale celor din urma vor ramane neschimbate si la anul.
Desi prim-ministrul a criticat modificarile din domeniul constructiilor, acesta a declarat ca ele nu vor fi inlaturate. Conform lui Orban, Guvernul nu se poate "atinge de reglementarile din domeniul constructiilor", avand in vedere consecintele produse: printre ele s-ar numara cresterea grilei de salarizare (si semnarea unor contracte unde cresterea salariului minim de constructii s-a reflectat) sau cresterea costurilor lucrarilor.
Intr-o declaratie, prim-ministrul Ludovic Orban a spus ca nu se pot atinge de reglementarile din domeniul constructiilor. "Care, va spun sincer, in mod normal n-ar fi trebuit introduse. Dar, odata introduse, au provocat consecinte. Crescand salariul minim, automat a crescut toata grila de salarizare. Normal ca firmele au semnat contractele cu angajatii la noile salarii. Costurile fiecarei lucrari a crescut."

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *