decembrie 6, 2022

Guvernul nu va ingheta salariile bugetarilor

Liderii PDL si PSD au convenit, marti noaptea, ca nu pot lua in calcul, la intocmirea bugetului de stat pe 2009, inghetarea salariilor si pensiilor in acest an, ei urmand sa acorde majorari in special celor cu venituri mici, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din coalitie.
Liderii democrat-liberali si social-democrati evalueaza, in schimb, posibilitatea majorarii pensiilor si salariilor bugetarilor in transe, astfel incat cei care au venituri mici sa beneficieze de mariri cu un procent mai ridicat decat cei cu venituri mari sau foarte mari.
PDL si PSD au mai decis ca in sedinta de joi sa adopte proiectul bugetului de stat pe anul 2009, pe care sa il trimita tot in aceasta saptamana la Parlament, pentru a fi dezbatut saptamana viitoare, daca in cursul zilei de miercuri se va ajunge la un compromis si cu reprezentantii sindicatelor si patronatelor.
Sursele citate au spus ca ministrii PSD i-au suspectat, initial, pe cei din PDL ca “tin banii” la ministerele lor, lasand “pe dinafara” social-democratii, ale caror portofolii sunt cu preponderenta sociale.
“Dupa cateva calcule prezentate de ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, PSD-istii s-au lamurit imediat ca PDL-isii nu au cum sa tina banii la ei, pentru simplul motiv ca nu prea sunt bani de impartit. Dupa ce toti au inteles gravitatea situatiei, au inceput calculele”, au spus sursele citate.
Acestea au completat ca ministrii PDL si PSD au facut, pe parcursul sedintei, “calcule, evaluari, proiectii bugetare” si au expus variante de impartire a banilor.
“Situatia ramane dificila: e nevoie de bani pentru a acoperi golurile bugetare lasate de fosta guvernare, pentru a mentine in functiune motoarele economice, a asigura slujbele cat mai multor oameni si a onora unele promisiuni facute de PSD si PDL in campania electorala”, au mai aratat sursele PDL-PSD. “Fosta guvernare ne-a lasat un deficit de 5% si o crestere economica de 8%, adica un dezastru economic. Noi trebuie sa facem fata acestui impact devastator”, au mentionat sursele citate.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *