Guvernul nu exclude eventuala majorare a salariului minim

Guvernul nu exclude eventuala majorare a salariului minim, discutii pe acest subiect urmand sa aiba loc dupa analiza rezultatelor economice din primul semestru, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc, dupa ce a participat la discutiile de la Ministerul Muncii, pe tema legii unice de salarizare.

Premierul si-a justificat prezenta la discutiile cu sindicatele prin dorinta de a se asigura ca procesul de elaborare a legii unice este derulat conform graficului.

“Sunt discutii intense, consistente, am vazut preocupari din partea tuturor. Cred ca proiectul de lege va fi finalizat la timp. Am transmis acest mesaj si determinarea noastra de a merge pana la capat cu aceasta lege unica”, a declarat Boc.

Premierul a aratat ca legea va fi aplicata la nivelul tuturor agentiilor si structurilor guvernamentale, indiferent de modul de finantare.

“Am vrut sa transmit membrilor Grupului de lucru ca am discutat in Guvern propunerile anuntate si formulate de ei privind posibilitatea de a avea pentru anumite structuri legi separate. Punctul de vedere al meu si al ministrului (Marian Sarbu – n.r.) este ca avem nevoie de o singura lege”, a mai spus Emil Boc.

Premierul a amintit ca in sedinta de miercuri a Executivului vor fi discutate principiile de elaborare a legii pensiilor.

Emil Boca declarat, vineri, la Cluj, ca legea salarizarii unice a bugetarilor va fi una fara exceptii si fara privilegii, pentru toti cei platiti din bani publici.

Premierul a mai participat in 5 mai, la discutiile pe aceasta tema. El spunea atunci ca cei care cred in legi speciale nu au ce cauta in Guvern, iar secretarii de stat care au astfel de puncte de vedere, sa uite de ele sau sa iasa cu demisia din sala.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *