septembrie 30, 2022

Guvernul Dancila pregateste inghetarea salariilor bugetarilor si apensiilor de la 1 ianuarie

Guvernul a pregatit textul Ordonantei de urgenta care va îngheta salariile bugetarilor, începând cu 1 ianuarie, la "cel mult" nivelul din decembrie 2018. De asemenea, punctul de pensie si pensia minim? sunt blocate pâna în septembrie.
Proiectul de OUG a fost transmis pe circuitul de avizare si ar urma sa intre în Guvern azi, vineri 7 decembrie, potrivit unei informari venite de la Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor.
"Începând cu 1 ianuarie 2019, cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor, primelor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, indemnizatia bruta de încadrare, solda lunara de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice, se mentin cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018, în masura în care personalul ocupa aceeasi functie si isi desfasoara activitatea în aceleasi conditii", se spune in proiectul de OUG.
La punctul 7 din proiectul de Ordonanta se mai spune ca în anul 2019 munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar încadrat în functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata în zilele de repaus saptamânal si de sarbatori legale se vor compensa numai cu timp liber corespunzator acestora.

rn

Confirmarea dezastrului
si a incompetentei PSD

rn

Vicepresedinte si purtator de cuvant al PNL Salaj, Paul Maghiu, spune ca ce se intampla nu este decat confirmarea dezastrului guvernarii PSD.
"Daca aceasta ordonanta va deveni realitate, aceasta nu face decât sa confirme dezastrul guvernarii PSD. Practic, PSD minte romanii prin lege – indexarea pensiilor si majorarile salariale ar trebui acordate asa cum si-au asumat pesedistii prin legi pe care chiar ei le-au propus si votat. Dar incompetenta, risipa si lipsa responsabilitatii ciracilor lui Dragnea vor fi decontate de romanii pe care tot ei i-au mintit cu nerusinare. Urmeaza o iarna grea pentru pensionari, mai ales în conditiile în care cosul zilnic s-a scumpit într-un ritm alarmant – alimente de baza, energie electrica, termica, carburanti, medicamente etc. Speram ca românii sa înteleaga ca PSD nu mai are legitimitatea de a guverna si ca singura solutie pentru redresarea economiei si revenirea la un climat social sanatos este îndepartarea lui Dragnea & Co de la conducerea tarii", spune liderul PNL Salaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.