noiembrie 29, 2022

Guvernul da bani pentru programul de dezvoltare a satelor

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu a declarat, joi, la Comisia pentru Agricultura a Camerei Deputatilor, ca suma cu care Executivul va cofinanta programul de dezvoltare a satelor – masura 322 – se ridica la peste 907 milioane de euro, banii intrand, deja, in circuit. “In ce priveste masura 322, am trecut un HG saptamana trecuta, si ieri am mai venit cu unul pe normele metodologice. Dam noi avansul prin fondul de garantare si 907 milioane de euro deja vor intra in circuit, deja speram sa se miste aceste santiere la nivelul localitatilor pe masura 322”, a spus Sarbu. El a explicat ca suma de cofinantare se explica prin faptul ca Guvernul va plati avansul prin Fondul de garantare de 20%, anuntand ca “se pot semna contracte si inainte de a se plati avansul”.
Intrebat cand vor intra in circuit acesti bani, Sarbu a replicat: “Acum”. Ministrul a spus ca deja exista foarte multe dosare eligibile. El a mai spus ca “la masura 322, aglomeratia e mare si e dubla solicitarea” si a mentionat ca a incercat sa ia bani “de la alte masuri”, dar ca nu a reusit.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *