decembrie 6, 2022

Guvernul Ciucă a decis: 400 lei/mc, prețul plafonat al lemnului de foc

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că Executivul va plafona la 400 de lei prețul unui metru cub de lemn de foc, la 1.500 de lei pe tonă pentru brichetele de lemn și la 2.000 de lei pentru peleți.

Hotărârea a fost adoptată în cadrul ședinței de Guvern, o decizie adoptată de peste 3 milioane de familii care utilizează lemnul de foc pentru încălzirea gospodăriilor.

”Este o măsură pe care am discutat-o, care va sprijini toți românii să treacă cu bine peste iarna care vine. În acest sens vom decide ca prețul la lemnul de foc să fie plafonat la 400 de lei pe metru cub, la 1.500 de lei pe tonă la brichetele de lemn și la 2.000 de lei la peleți. Prețurile includ TVA”, a declarat Nicolae Ciucă la începutul ședinței Executivului.

Modificarea prețului plafonat la lemn față de prețul inițial anunțat de 500 de lei în proiectul de lege vine ca urmare a solicitării premierului, potrivit biroului de presă al Executivului.

În aceeași ședință, Guvernul a aprobat un ajutor de lemne de foc în cantitate de 130.000 de metri cubi pentru Republica Moldova. Potrivit Ministrului Mediului, Tanczos Barna, lemnul va fi asigurat prin Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Imediat după anunțarea deciziei, reprezentanții Partidului Național Liberal au mediatizat măsura pe toate căile de comunicare.

”PNL protejează românii indiferent de sursa de încălzire! Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă a plafonat prețul lemnului pentru foc la 400 de lei metrul cub. Peste trei milioane de familii vor beneficia de plafonarea prețurilor pentru lemnele de foc și produsele derivate pentru încălzire. Măsura vine și în sprijinul unităților de învățământ, al serviciilor sociale, al UAT-urilor și subordonatelor acestora, respectiv al lăcașelor de cult”, spun liberalii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *